Meillä taitaa olla sama suunta

Puoluekannatus HS 20190409

SDP:n vaalislogaani ei ole huono. Se on niin hyvä, että sitä seuraavat muutkin. Se suunta on ollut nimittäin pois politiikasta, jota Sipilän – Orpon – Soinin  hallitus on harjoittanut. Nimittäin jo nyt on käynyt kuten katolisessa kirkossa, että hallitus hajottamalla on rippi tehty ja synnit on pois pyyhitty ainakin puheissa.
Vain kansainvälis-eurooppalaisen talouskasvun ansioilla kehutaan; sote ja muut sekoilut unohdetaan ja niistäkin mielellään syyllistetään muita.
Vuoisi sitten haastattelussa Soini lausui oheisen kuvakaappauksen mukaisesti:

Soten kaatuminen on ollut hyvä asia kuten arkkiatri totesi. Se on ollut pitkälti sosialidemokraattien asiallisen arvostelun tulosta. On asialla olleet muutkin. Mutta kamppailun rintamavastuu on ollut demareiden.

Perusuomalisten joukko, joka oli aikoinaan kurjan lehmänkaupan tehnyt, on päässyt  pälkähästä, kun Jussi Halla-aho muistuttaa, että me ollaan ihan eri puolue, kuten Sipilä ja Orpo ovat todenneet. Ja tarina uppoaa, kun Halla-aho on olemukseltaan  vastakohta Timo Soinista. Vaikka erilaisuuden taustalla on  kysymys kääntymisestä oikeistoradikaaliseen suuntaan eurooppalaisten  esimerkkien mukaisesti.

Kaiken tämän seurauksena  – SDP on vaikka ei ole ollut vastuussa hallituksen politiikasta – on  vastaamassa siitä enemmän kuin mukana olleet puolueet.

SDP:n linja on saanut ymmärrystä. Mutta se hämärtyy henkilökeskeisen vaalijärjestelmässä. Nyt vaalikentillä yksittäiset hallituspuolueiden ehdokkaat ja miksei, johtokin ovat kuin Pietari hiilivalkealla (Se ei viittaa yksinomaan Pietariin, vaan kaikkiin, jotka tietyssä tilanteessa ovat pettäneet ja kieltäneet jotakin ). Idea on, että poliittinen   muisti on lyhyt:  Menneet ovat menneitä ja nyt alkaa uusi aika, jonka airuina taas olemme.

SDP:n ongelma on tietenkin se, että niin helposti sanotaan, että mitä minä sanoin ja että kyllä minä sen tiesin.
Nyt jos koskaan tarvitaan jalkoja ja käsiä ja oikeaa asennetta. Muistuttakaa, että muutoksesta on kysymys. Ei pelotella kauhukuvilla uudesta porvariblokista, vaan kerrotaan, että me tehdään yhteistyötä paremman tulevaisuuden puolesta.

 

 

9.4.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa