Marin aikana SDP:n kannatus on noussut 70 prosenttia!

Puoluekannatus Yle 20200507

Aivan aluksi muistutan, että kannatuksen nousun yhteydessä puhutaan prosenttiyksiköiden noususta. Otsikossa puhun prosentuaalisesta noususta eli yhdeksän (9) prosenttiyksikön nousu tarkoittaa 70 prosentin suhteellista kannatusnousua.

Ylen kannatusmittaus jatka viimeisiä trendejä. aamutelkkarin viisaat selittävät sitä samaa kuin aina; Kansa kannatta hallitsevaa puoluetta. En jaksanut tähän hätään hakea tuloksi, mutta ei se ihan sääntökään ole, vaan kyllä kyse on myös siitä, mitä on tehty ja miten. SDP:n kannatus on noussut Sanna Marinin aikaan 9 prosenttiyksikköä. Se on poikkeuksellinen , joten muustakin on kysymys. Miettikää tätä.

Tällä palstalla on arvioitu, että tosi ongelmat nostavat asiapolitiikkaa. Tähän suuntaan viittaa SDP:n ja Kokoomuksen pärjääminen ja persujen alamäki.  Ehkäpä Jussi Halla-aho on osoittautunut myös liian analyyttiseksi. Se ei istu kannattajien pirtaan.

Paradoksi on tällä hetkellä opposition yritys / verotus kannanotoissa: Yritystukia ylös ja verotus alas kuuluu Kokoomuksen taustaporukoiden yrittäjäjärjestöjen ikuiseen agendaan. Yrittäjää kohdellaan aina väärin jopa silloin kun porvarit hallitsevat. Mutta yrittäjät ovat luokkatietoisia politiikassa uskotaan kuitenkin selkärangalla porvareihin. Tämän sauman on huomannut  a Junnilan Vilhelmkin Vakka Sanomissa. Paljon oli jonglöörillä palloja ilmassa, haltuun otto on sitten eri asia.

Puoluekannatus tutkimuksen analyysin mukaan Perussuomalaiset on Taloustutkimuksen mittauksen perusteella yhä suurin työväenpuolue.
SDP:n uusi kannatus tulee yli 50-vuotiaiden ja eläkeläisten lisäksi enimmäkseen naisilta sekä ylemmiltä toimihenkilöiltä ja asiantuntijoilta.
SDP:n ylempien toimihenkilöiden ja asiantuntijoiden kannatus on viimeinkin merkki siitä, että Suomessa seurataan eurooppalaisia trendejä.
Ay-liikkeellä on tässä myös fundeeraamisen paikka – jäsenistöstä on pidettä huolta, nyt siihen on erityisen paljon tarvetta.

7.5.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa