Maestro Penderecki in tammi

Pendertskin tammi 20220613

Säveltäjä ja kapellimestari Krzysztof Penderecki menehtyi runsas kaksi vuotta sitten. Sunnuntaina häntä muistetaan Naantalin kirkossa Maestro Penderecki in memoriam -muistokonsertissa.

Puiden ystävä

Penderecki tunnettiin myös suurena puiden ystävänä. Hänen 15 hehtaarin arboretuminsa Puolassa käsittää jopa 1 800 puuta ja pensasta. Adam Mickiewicz -instituutin aloitteesta Pendereckille tärkeisiin paikkoihin istutetaan puita eri puolille maailmaa maailmanlaajuiseksi muistopuistoksi. Näin nyt myös Naantaliin.

Konsertin alla kello 18.30 Kirkkopuistoon istutetaan tammi, jonka lahjoittaa Naantalille Puolan suurlähettiläs Piotr Rychlik. Senvastaanottaa Naantalin kaupungin puolesta kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Jan Lindström.

Tilaisuudessa on läsnä myös Pendereckin hyvä ystävä ja Naantalin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Arto Noras sekä Pendereckin leski ja tytär. Yle uutinen.

Pienimuotoisessa tilaisuudessa puhuivat  professori Arto Noras,  suurlähettiläs  Piotr Rychlik ja valtuuston varapuheenjohtaja Jan Lindström. Myös rouva Penderecin lausui kiitoksen sanat.
Hyvä tilaisuus ja fiksu idea tuo Varsinais-Suomen maakuntapuu tammi!

14.6.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa