Liikuntahalli liikahti yhteisen ymmärryksen voimalla

Liikuntahalli Rs 20221031
Rannikkoseutu uutisoi:

Kaupunginhallitus linjasi maanantain kokouksessaan yksimielisesti, että liikuntahallin suunnitteluun varataan ensi vuonna suunnittelurahaa 65 000 euroa ja vuodelle 2024 35 000 euroa.
Rakentamiseen varataan miljoona euroa vuodelle 2024. Pääosa rakentamisesta tehtäisiin vuonna 2025, jolloin rahaa varataan 5 miljoonaa euroa, ja työt viimeisteltäisiin 2026, jolloin rahaa on hallituksen budjetissa varattu 2,5 miljoonaa euroa. Hallin rakentamiskuluihin varataan yhteensä 7,6 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja Laura Leppäsen budjettiesityksessä suunnittelua olisi käynnistetty vuonna 2024, mutta rakentaminen olisi ajoittunut vasta vuoden 2026 jälkeiseen aikaan.

Tänä vuonna on pyöritelty mallia, jossa rakennuksen koko olisi 2620 neliötä. Kentän korkeus on suunnitelmassa 8,0 metriä, ja kentän yhteyteen toteutetaan katsomo.

E18-tien edunvalvontaa lisää rahaa

Kaupunginhallitus teki muutamia muita pienempiä muutoksia Laura Leppäsen budjettiesitykseen. Esimerkiksi E18-tien edunvalvontaa vauhditetaan 70 000 euron määrärahalla. Lisäksi kaupunginhallitus lisäsi talousarvioon yksimielisesti 100 000 euron Saaristomerirahan.

Tämä on uutinen N:o 1 ja uutinen N:o 2 on se, että asiasta on päästy yksimielisyyteen.

Se ei ole huono merkki, kuten ei sekään, että E 18 ja Saaristomeri saavat huomioita. Ei näillä rahoilla rakenneta  eikä pelasteta, mutta ne ovat tahdon ilmaisuja kuten sekin, että enää ei vastusteta  periaatteellista syistä.
Liikuntahalli tarvitaan kilpa- ja harrastusurheiluun, mutta myös koululiikuntaa varten.
Naantalilla on siinnä onnellisessa asemassa, että tämä kaikki on mahdollista eikä näillä toimilla aiheuteta ongelmia vaan ratkaistaan niitä.

On tässä sellainen kissan hännän nostamisenkin paikka: SDP ryhmä on useampaan otteeseen priorisoinut liikuntahallia, mutta ikäväksemme aina esitykset ovat kaatuneet muutamilla äänillä. SD-valtuustoryhmä ja NTY:n väki ottaa tiedon kiitollisuudella vastaan ja onnittelee omia Kimmoa ja Sirpaa, mutta myös  muiden ryhmien  neuvottelijoita, joista vähäisin ei ole ollut Tero T.  Yhteisymmärryksen löytäminen on saavutus.

Nyt on vielä huolehdittava siitä, että tehdään hyvä ja käyttökelpoinen liikuntahalli; Tähän kohtaan soveltuu ohjeeksi ei tuhlata turhuuteen eikä  säästetä tarpeellisesta. Hyvä projektinjohto on välttämätön edellytys onnistumiselle eikä käyttäjien kuulemista saa unohtaa.

 

31.10.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa