Laiskuuden ja tyhmän ylpeyden liitto !

5 vuotiaiden maksuton VN tidote 20200310PG

Naantalissa on väännetty kättä taloudesta ja palveluista. Sossialidemokraatit ovat johdonmukaisesti halunneet kaupungin palveluden olevan kehityksen kärjessä.  Kun Naantali pärjää taloudellisesti – kiitos täällä toimivien yritysten ja asukkaiden ja kun Naantali vanhenee vauhdilla, niin on ollut oikein, että  täällä puhutaan lapsista ja lasten kasvatuksesta. Näyttää kuitenkin käyneen niin, että koulurakennukset siis seinät ovat nousseet päärooliin ja käynyt niin kuin jouluna: ”Vaan muistammeko lapsen sen”. Nimitäin lasten ja heidän vanhempien asiasta on kysymys.

Ja kysymys tästä päivästä, huomisesta eikä vasta joskus sitku.

Oheisessa valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan varhaiskasvatuksen kokeilusta:

Kokeiluun osallistuvat kunnat ovat: Akaa, Espoo, Forssa, Halsua, Harjavalta, Helsinki, Hämeenkyrö, Kauhajoki, Kempele, Kirkkonummi, Kitee, Kotka, Lahti, Laitila, Leppävirta, Liperi, Miehikkälä, Naantali, Oulu, Rautavaara, Rusko, Salo, Somero, Sonkajärvi, Tammela, Toivakka, Turku ja Virolahti.
Uusina kuntina kokeiluun osallistuvat Akaa, Kauhajoki, Naantali ja Rautavaara

Samassa jutussa kerrotaan, että kokeiluun on varattu 6 M€ ja että kokeilun piirissä on 17.800 lasta. Tämä tarkoittaa, että valtion tuki on n. 337 €/lapsi. Naantalin saamaa tukea ei tiedetä, kun esittelyssä ei ole eroteltu hoitomuotoa lautakunnan virkamiesesittely on on epetarkka.

Mutta arvioidaa: jos keksimäärin vuonna 2014 syntyneistä 192 ja vuonna 2015 syntyneistä 171 lapsesta käyttäisi 90 prosenttia varhaiskasvatusta olisi lasten määrä keskimäärin 164 lasta, jolloin valtion keskimääräinen tuki Naantalille olisi 55.000 €
Mutta kun Naantalissa väitetään esittelyssä, että maksutulomenetys olisi 100.000 -150.000 € ja kun kerrotaan, että korvaus olisi melkein 80 prosenttia menetyksestä, niin summa vois olla suurempikin jopa 80.000 €.

Naantalin enemmistössä olevat porvarit  haluavat itse kaupungin kukkaroon  ottaa lasten vanhemmilta  100.000 € mieluummin kuin antaa lasten vanhemmille 80.000 euroa helpotusta. Ei vaikuta viisalta , vaan tuntuu, että kateuden paha henki johtaa ajattelua. Väitetään, että  edun saajina ovat myös  hyvätuloisia perheitä, – ei tämä asia häiritse Kokoomusta silloin  kun veroja ei kerätä pääomatuloista kaupungille.  Luultavasti valtaosa on lapsiperheistä keskituloisia ahkeria työssä käyviä tavallisia perheitä, joille tämäkään kompensaatio ohjautuisi. Tulonsiirto olisi täysin hyväksyttävä, sillä    lasten aiheuttamat ylimääräiset kustannukset ovat moninkertaiset näihin apuihin verrattuna. Ja kun tämäkään ei ole tärkein pointti, vaan kyse on varhaiskasvatuksen suuresta merkityksestä ja sen vaikutuksista koko ikäluokkaan. Ajatus on , että kaikki mukaan riittävän ajoissa. Se, se vasta onkin kannattavaa taloudellisessakin mielessä, puhumattakaan lapsista itsestään ja heidän tulevaisuudesta.
Kaupungin vuosia jatkuneiden ylijäämistä miljoonista  tämä hyvä tulevaisuusinvestointi on murto-osa.

Tästä mahdollisuudesta kieltäytyminen on tyhmän ylpeyttä. No tunnustetaan, että  siinä taitaa olla myös mukana myös laiskuutta.

Kuvakaappaus on  valtioneuvoston sivuilta. Koululautakunnan puheenjohtaja Jarkko Kanervalle, vihr. ja koululautakunnan enemmistölle kiitos tarkkaavaisuudesta ja risut kaupunginhallituksen esittelijälle ja KKKP enemmistölle jääräpäisyydestä, joka  jatkuu, sillä vain viisaampi antaa periksi!

11.3.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Monella valtuutetulla ei ole kokeilun piiriin kuuluvia lapsia.
    Eri asia olisi ollut jos kokeiluun olisivat kuuluneet
    eurooppalaisvalmisteiset autot tai asumistarkoitukseen
    muunnetut kesämökit. Tai 20 viikkotuntia ilmaista golfin peluuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa