Kyllä se siitä

Puoluekannatus 20191228

Tällä vaalislogaanilla Jari Tervo mainostaa Mauno Koivisto dokumenttia.  JA NIIN SE ON, kun sen oikein oivaltaa

Julkistetun gallupin yhteydessä hämmästellään ettei poliittiset mullistukset näy kannatuksen muutoksissa: Keskusta ei hyötynyt manööveristä eikä Sanna Marinin  nosta SDP:n kannatusta. Perussuomalaiset sen kun pulskistuvat.

No ensinäkinhallitus / oppositio asetelma toimi näin kuten kuvasta näkyy:Sipilän hallituksen suosio laski vielä nykyhallitusta nopeammin on laiha lohtu, mutta kuitenkin niin se on, eikä vain siltä näytä.

 

 

Fiksumman pään poliittinen toimittaja Marko Junkkari pohtii miksi kannatusheilahduksia ei näy ja päätyy, että kansalaiset ovat tapahtuneesta ymmällään ja että vasta ajan päästä siis ensi vuonna tulokset näkyvät. Hän viittaa myös, että hallituspuolueetkin uskovat, että toimenpiteet aktiivimallin kaataminen ja pientuloisimpien etuisuuksien nousut vaikuttavat, kunhan ne saadaan näkymään ja tuntumaan.

Siihen toivoon, että kansalaiset palkisisivat ei pidä luottaa. Kannettu vesi ei kaivossa pysy eikä ostettu rakkaus lämmitä. Sillä tässäkin yhteydessä kannattaa muistaa Mauno Koiviston viisaus:

”Ei pidä yliarvioida kansalaisten kiinnostusta politiikkaan, mutta ei myöskään aliarvioida heidän poliittista arvostelukykyään.”

Tämä mielestäni tarkoitta, että pitää tehdä oikeita asioita eikä pidä puheilla, kuten Antti Rinne erehtyi toistuvasti tekemään, herättää liiallisia odotuksia.

Ja sitten siunatuksi lopuksi tämän kristillisen suuren juhlan jälkeen VIATTOMIEN LASTEN päivänä kannattaa kätkeä sydämiin  MAUKAN ajatus.

”Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Yleensä se kannattaa siinäkin tapauksessa, ettei itse siihen edes uskoisi. Sillä usein on käynyt käänteisesti niin, että uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan.”

28.12.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa