Otsikko on väärässä, sen sijaan kuva kertoo sittenkin mistä todella on kysymys

Kuva kertoo KL 20210122JPG

Kauppalehti on valjastettu Sanna Marinin hallituksen parjaamiseen.

Otsikko tältäpäivältä :

Sanna Marinin hallituksen hanke voi tuoda yli 100 000 suomalaiskotiin kalliin laskun: ”Tiukka aikataulu aiheuttaa kohtuuttoman paineen”

Öljylämmityyksestä varmaan kannatta siityä ihan riippumatt Marinin hallituksesta. KL 22.1.2021

Nyt sen sijaan voi saada jopa siirtymisavustusta. Pelottelu on vähintäänkin ennen aikaista ja osoite väärä.

Toinen juttu eli kuva kertoo mihin huoleen on aihetta ja kenellä.. Muistelen nimittäin  Aki Lindenin kertoneen viitaten Martin Luther Kingiin, että yhteiskunnassa on sellainen systeemi, että ylös päässyt potkaisee tikapuut joita pitkin  on itse kiivennyt estääkseen muiden pääsyn samalla tasolla.  Pelko puserossa on ala portailla olevilla ja ylhäällä menee hyvin   kuten KL:n jutussa kerrotaan:

Positiivisimmin taloutensa kokevat korkeasti koulutetut, ikäihmiset, kokoomuksen kannattajat ja länsi-suomalaiset. Yrittäjät kokevat taloutensa positiivisemmin kuin muut ammattiryhmät. Yrittäjien kohdalla helpotus on pelkoa yleisempää.

”Vaikka koronavuosi mielletään ankaraksi yrittäjille, pandemian aiheuttamien vahinkojen ja rahoitustukien yhteisvaikutuksen jälkeen taloutensa näkee negatiivisena ainoastaan hieman yli neljännes yrittäjistä. Mahtaisiko tulos olla normaalina vuotena yhtään heikompi?” pohtii toimitusjohtaja Timo Järvinen NayaDaya Oy:stä pohtii.

Eli totuuden aikaa saamme odottaa aianakin Kuntavaaleihin asti. Kaikki kuoroon presidentistä Kauppalehden toimitukseen Sanna marinia vastaan.

22.1.2021

3 vastausta artikkeliin

 1. Olen pitänyt esillä energiakeskustelua kaukolämmön hinnasta Turun seudulla ja siitä miten tuo hinta on noussut ja että se tulee vielä nousemaan. Teknisiä mahdollisuuksia kaukolämmön hinnan laskemiseksi ei ole olemassa. Syynä on tarve olla ”hiilineutraali 2029. Vihreyden hinta lämmityksessä on tullut näkyviin. Tuo sama lämmityksen hinnannousu koskee tietenkin myös teollisuutta ja yritystoimintaa heijastuen sieltä hintoihin. Vihreän tavoitteen toteutuminen maksaa todella paljon. Lisäksi se on tasavero jota maksaa niin toimitusjohtaja kuin työtön työnhakija päivärahastaan. Eläkeläinen eläkkeestään.
  Vihreiden pitämisen hallituksessa maksamme me Suomalaiset. Ymmärrän ympäristö näkökohdat ja niiden tarpeellisuuden mutta nopeus jolla etenemme ei ole järkevä. En haluaisi maksaa hintaa siitä että olemme maailman parhaita. Minulle riittää ”tavallinen”.
  — Politiikka on hassua? Kun sitä (asioita) katsoo tarkasti ja ”ilman sarvia ja hampaita” ”ilman polittista päämäärää, se avautuu usein erilaisena, hyvin selkeänä ja yksinkertaisena, ymmärrettävänä. Sitä on myös ”vihreyden hinta”. Se ympäröi meitä nyt!
  Markku Vuoti kotitarvefilosofi

 2. Hyvä Markku kun pohdit asioita.
  Sosialidemokraatit yrittävät suojella ympäristöä ja olla sosiallisesti oikeudenmukaisia . Se on mahdollista, kun ollaan luovia ja käytettään ussia mahdollisuuksia – luovuutta ja tehdään enemmän ja pelotellan vähemmän eli ei tehdä kuten Kauppalehdessä.

 3. Olen rajannut edellisessä mielipiteesäni teeman energiaan. Uskon tuntevani sen. Vastaan mielelläni yksilöityihin kysymyksiin ympäristön suojelusta. Parhaiten pystyn vastaamaan sähkön ja kaukolämmön tuotannossa tapahtuvaa ympäristönsuojelua koskeviin täsmennyksiin. En uhkaile vaan tiedän kaukolämmön menettävän hintakilpailukykynsä. Otan mielelläni vastaan yksilöidyn tiedon siitä miten tuo kaukolämmön hintakehitys voidaan muuttaa laskevaksi ”tuotannon” menetelmin. Polttoaineiden verotukseen on korkeasta hinnasta keskuteltaessa viitattu usein. Oljylämmittäjä ovat hallituksen päätösten armoilla! Kun ei vain kävisii kuten omakotitalojen jätevesi- seikkailussa joitakin vuosia sitten. Tuolloin päätös oli peruttava. Vihreys on kallista ja usein vaikeasti toteutettavaa.
  Markku Vuoti kotitarvefilosofi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa