Kunnioittaen muistamme

Gerge ja Ketonen 20200927JPG

Kuolinilmoitukset luetaan ja niiden kohdalla pysähdytään erilaista  syistä.
Eilen 27 pnä syyskuuta 2020 oli TS:n sivuille pitkän ikään yltäneitä poisnukkuneiden ilmoitukset  allekkain. Näitä herrasmiehiä  yhdisti vaikka eivät kaikki tiedä yksi yhteys.
Molemmilla on kiinnekohta ollut Naantalissa, vaikka turkulaisia ovatkin.

Kunnioitamme heidän muistoa ja muilla palstoilla muistelemme edesmenneitä lähiaikoina.

28.9.2020

1 Vastaus artikkeliin

 1. Allekirjoittaneella oli suuri kunnia lukeutua Curt Gerken ystäviin hänen viimeisinä vuosinaan ja osallistua hänen siunaustilaisuuteensa Turun Ylösnousemuskappelissa viime lauantaina.
  ”Kurrelta ” saamiani tietoja mm. vanhoista naantalilaisista olen voinut hyödyntää omissa töissäni. Olen hänelle ikikiitollinen. Lukemattomat häneltä saamani kirjeet ovat rakkaita aarteitani.
  Turkulainen Curt Gerke teki elämäntyönsä latojana kirjapainossa, viimeksi parikymmentä vuotta Turun Sanomissa. Eläkkeelle jäätyään hän teki sukututkimuksen omasta sekä naantalilaissyntyisen vaimonsa Helmin o.s. Mäkinen suvusta. Kaupunginpuutarhuri Vihtori Mäkisen tyttäreen Gerke tutustui vuonna 1945 ja Helmin kautta Naantaliin ja naantalilaisiin. Sukututkimusten valmistuttua hän innostui oman ”lippulappu”-kokoelmansa (mm. käsiohjelmia, tulitikkuetikettejä, pääsylippuja, satoja Naantali- kortteja ) taustojen selvittämiseksi käymään kävi läpi kaikki Maakunta-arkiston Naantalia koskevat raastuvanoikeuden, maistraatin, rahatoimikunnan, kirkon ja poliisin arkistot. Työviikot olivat 45 tuntisia. Gerken arkisto on ollut useamman henkilön vapaasti käytettävissä. Edesmennyt kotiseutuneuvos Raino Puottula on monessa yhteydessä kiittänyt ystäväänsä Gerkeä tältä saamistaan Naantali-tiedoista. Hän mainitsi Kurren olleen arkistossa kuin kotonaan ja kotonaan kuin arkistossa.
  Vuonna 2003 Gerke julkaisi tutkielman naantalilaisista kulta- ja hopeasepistä.
  Muutama vuosi sitten Gerke kertoi olevansa viimeinen elossa oleva miesten juttuseuran, ns. rantaparlamentin jäsen. Jäsenyydestään hän oli ylpeä. Vaatimattomasti hän kertoi päässeensä mukaan Helmin Aimo-veljen siivellä. Parlamentin itseoikeutettuna puheenjohtajana toimi Armas Rönnholm. Ainoastaan politiikka oli kielletty puheenaihe.
  Vuonna 2009 Curt Gerkelle myönnettiin Vallis Gratiae-mitali. Hän oli tästä kunnianosoituksesta ikionnellinen ja kiitollinen.
  Helmin halvaannuttua Kurre toimi pitkään hänen omaishoitajanaan. Se oli hänelle kunnia-asia. Rakkaan puolison kuolema viime vuoden tammikuussa oli kova paikka. Tämän kuolinilmoitukseen Kurre kirjoitti: Tulen pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa