Kulmuni : Viekas ja taitava

Antti Rinne taistelee 20191202

Kepun kanssa marjaan mennessä menee ropeetkin.

Hyväuskoinen ja sinisilmäinen Antti Rinne on saanut opetuksen. Tapahtuu mitä tapahtuu, niin eiköhän tämä mene perille.
Ensinnäkin hän on saanut huomata, että vaikka antaa hallitusneuvotteluissa kaiken , mitä Kepu kehtaa pyytää, niin sekään ei riitä.
Toiseksi EU budjetissa sama kaiku on askelten. Maatalous ennen muuta asenne on sietämätön. Linjaa vetää Lintilä Sipilän ja Persujen oppien mukaisesti.

Erittäin kriittinen tilanne sanoi aamutelkkarissa Pirjo Auvinen. Samalla ohjelmalla ja samalla hallitusohjelmalla ei jatketa.
Poliittista turbulenssia. Äänestyksessä viimeistään ratkaistaan.

Tämä ärsyttää, mutta muistutan kuitenkin Veikko Vennamon opetuksesta: Muista, että jokaisen kepulaisen sisällä on kiero ja ahne talonpoika.
Kepu pettää aina.  Otsikko on lainaus Katri Kulmunin heidän puoluevaltuustossa pitämästä puheesta, jossa hän edellytti, että Keskustan on oltava viekkaampi ja taitavampi. 

SDP puoluehallitus antoi tukensa Antti Rinteelle; se toimi aivan oikein.

Vertailu tapaus Anneli Jäätteenmäki on väärin:
Jäätteenmäki valehteli ja käytti vaalitaistelussa Suomen kannalta salaiseksi luokiteltuja Tasavallan presidentti Tarja Halosen kepulaisen luottomiehen vuotamia tietoja vaalitaistelussa niitä vääristellen.

Nyt on kysymys väärin sammutuksesta ja siitä, että on sekoiltu. Antti Rinne aamutelkkari tutkijan mielestä puolustaessaan pienituloisia ja suojeli ministeriään astumalla samalla ansalankaan.

Uhka on mahdollisuus. Huomioon ottaen tiedot puoluebarometristä korjattavaa on, mutta sen tekee SDP ei Kepu. 

SDP:n on parannettava kaikilla tasoilla ja peiliin katsottaessa on muistettava vallalla on tapana pilata. Ja ehkäpä eniten se pilaa niitä, jotka ovat saaneet sitä helpolla – tarkoitan siis politiikan avustajien kaartia, joiden pitää parantaa käytöstään ja osaamistaan.

– Kuvakaappaus Ylen sivuilta illan pimeiltä hetkiltä –

 

3.12.2019

7 vastausta artikkeliin

 1. Hieman aikaa sitten ihmettelin näilä ajakohtaissivuilla NTY:n negatiivista suhtautumista ja voimakasta arvostelua istuvaa puheenjohtajaansa Antti Rinnettä kohtaan. Nyt kun Antti Rinne jättää epäonnistuneena pääministerin tehtävissään eronpyyntönsä tasavallan presidentille, niin syytetään Keskustaa jostain juonittelusta. Päinvastpoin olettaisi NTY:n olevan nyt tyytyväinen Rinteen tekemään päätökseen, ainakin hiljaa mielessään, kun kenttä avautuu uusille mahdollisuuksille. Politiikan ei tarvitse olla jotain aikuisviihdettä, ei edes NTY:n harrastama, vaikka sellaisen viihteen tekemiseen ei kovin suuria lahjoja ja taitoja tarvita, vaan muuta, näin itse edelleen uskon.

 2. Terve vaan Juhani , Aktiivinen sivujen seuraaja ja kommentaattori.
  Sinulla on hyviä havaintoja eikä ihan vääriä paitsi ettet jaksa lukea juttuja loppuun asti. Uhka onmahdollisuus kohdassa kerrotaan mitä toivotaan.
  Tiedät varmaan, että kaikki ei ole siltä miltä näyttää ja siksi tässä on tilanne, joka ei voi mennä Kepun pillin mukaan SDP:n sisällä. On myös monta asiallista syytä, miksi SDP:n on pyrittävä etenemään eriarvoisuuden poistamiseen ja siinä Kepun omistajia suosiva linja on se varsinainen kanto kaskessa. Ja se ei ole viihdettä.

 3. Keskusta tarvitsi tämän, oman kriisihoitonsa, parlamentaarisesta perustyöstä ja velvollisuuksista viis. Antti Rinnekin töppäili, mutte se mitenkään tuon väärtti ollut. Simmottis täl kerta.

 4. Aku aina valppaana!
  Kepu on sellainen fakiiri, että pistää naulaan takapuoleen tuskaa tuntematta. Sitä voisi nimittää kepulaista aku -punktioksi.

 5. Täydellinen ironia Kepulle ja varsinkin minulle, jonka ei pitäisi osallistua poliittiseen kommentointiin ollenkaan, muttei voi vastustaa :)

 6. Hämmästyttävintä on, että Kokoomus on välittömästi mairittelemassa parlamentarismin arvomarginaalin heittopussiksi valtapolitiikkansa kanssa ajautunutta Keskustaa omaan hallitusfantasiaansa. Ei hyvältä näytä yhdenkään traditionaalisen valtapuolueen moraali. Turha ihmetellä muuan agendapuolueen kasvavaa nousua. Traditionaalisten puolueiden joka tilanteessa automaattinen keskinäinen syyttely ja nyt nähty nilviäismäinen kaivelu jopa hallituksen kaatamiseksi ei suinkaan erota Keskustaa, Kokoomusta ja Sdp:tä, vaan yhdistää niitä mentaalimoraalisesti. Ommaar siinä sitten kekseliästä kummastella (media)populuismin nousua. Simmone vaa tuli miälen, se siit.

 7. Rinteen olisi kannattanut lähettää irtisanoutuminen
  esimerkiksi Postin kautta, pakettina ja oikeasti lajiteltuna.
  Olisiko tullut perille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa