Keksustakortteliin ei haluttu palvelasuntoja

Kekskustan kaos 20200814

Kaupunginhallituksessa oli käsittelyssä surullisen kuuluisa tapaus  TA konsernin asumisoikeuskohteen uusin vaihe.  Viime vuoden syksyllä homma aloitettiin hirveällä kiireellä;  Teatterin talo piti saada nurin mahdollisimman nopeasti. Vieläkään hanke ei ole valmis esisopimuksen mukaiseen etenemiseen. Talot onm purettu ja kadut sotkettu kesäksi.

Hannu Aalto esitti kaupunginjohtaja ehdotuksen hylkäämistä, koska tontin luovutusta ei ole aiemmin kilpailutettu. Esitys hävisi äänin 7-3 Junnilan äänestäessä tyhjää.

Perusteluina Hannu Aalto,Sirpa Hagsberg ja Isabella Hautala jättivät seuraavan eriävän mielipiteen.

Kun tontti palautuu kaupungille, niin siihen voidaan tehdä seuraava palvelutalo, jossa palveluasuntoja ja tehostetun palveluasumisen yksiköitä. Tontti on valmis rakennettavissa välittömästi ei tarvitse muuta kuin käyttötarkoituksen muutoksen, joka on kaupungin päätettävissä. Parkkipaikkojakaan ei tarvita niin paljon kuin tavallisessa asumisessa, joten vuorohoitokodin piha voidaan säilyttää. Tehdään nopeasti rakennuttajakilpailu (yleishyödyllinen toimija, joka saa mahdolliset avustukset), jonka voittaja toteuttaa omistukseensa kiinteistön ja vuokraa tilat kaupungille ja toiminta kaupungin omana tai toimintakin kilpailutetaan. Kolmantena vaihtoehtona on, että kilpailutetaan sekä rakennuttaminen ja toiminta kokonaisuutena.

 

7.12.2020

2 vastausta artikkeliin

  1. Äänestin tyhjää, koska en voi hyväksyä sopimuksen tekemistä, jos ARA-rahoituksesta ei ole määräaikaan mennessä takeita.

  2. Oisko mahdollista palauttaa vanha S-marketin tontti kaupungille, ja toteuttaa siihen erilaisia sote-palveluja tarjoava, tarpeen mukaan muunneltava rakennus? Ensi hätään lisätilaa terveyskeskukselle, seuraavassa vaiheessa vanhusten palvelutalo ja tehostetun asumisen yksiköitä. Sijainti olisi mitä luontevin nykyisen terveyskeskuksen ja Birgitta-kodin läheisyydessä, mikä ei varmaan olisi pahasta. Ja ennen kaikkea saataisiin vanhukset keskelle kaupunkia, hyvien liikenneyhteyksien päähän. Eikö vanhusten sijoittaminen johonkin ”korpeen” ole jo mennyttä aikaa? Pois silmistä ja jaloista on äkkiä myös pois mielestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa