Kantola ihmettelee Nergin lausuntoa

Ilkka Kantola ripittää Nergiä 20190224 jpg

 

Ilkka Kantola kirjoitti viikkoviestissään eilen

Äsken kuulemissani radiouutisissa (lauantai klo 17.00) alivaltiosihteeri Päivi Nerg kertoi uskovansa, että lait saadaan käsiteltyä. Yksi vaikeimpia vaatimuksia, joita perustuslakivaliokunta asetti, koskee velvollisuutta ilmoittaa EU:n komissiolle Suomen suunnittelemasta uudenlaisesta järjestelmästä, jossa maakunnan liikelaitos toimii samoilla markkinoilla yksityisten yritysten kanssa. Nerg esittää ratkaisuksi menettelyä, josta keskusteltiin perustuslakivaliokunnassa, mutta jota nimenomaisesti ei esitetty ongelman ratkaisutapana. Perustuslakivaliokunta esitti kaksi vaihtoehtoista tapaa ratkaista ongelma, eikä niistä kumpikaan ole se, jota Nerg nyt pitää ratkaisuna. ”Oikeusvarmuusilmoitus” torjuttiin ratkaisumallina. Mielenkiintoista on nyt katsoa, miten hallitus tulevalla viikolla yrittää paimentaa sosiaali- ja terveysvaliokuntaa ratkaisemaan ne ongelmat, jotka perustuslakivaliokunta vaatii ratkaistavaksi. Vaaleja kohti mennään sekavissa tunnelmissa.

Oikeusoppineet ovat Hesarin arvion mukaan   Ilkan kanssa samaa mieltä:

”Perustuslakivaliokunta kiinnittää aivan oikein huomiota siihen, että julkisoikeudellisille laitoksille ei voi antaa konkurssisuojaa, koska se vääristäisi kilpailua yksityisten yritysten kanssa”, sanoo Helsingin yliopiston eurooppaoikeuden professori Juha Raitio.
Raition mielestä perustuslakivaliokunnan lausunto on kirjoitettu oikeudellisesti taitavasti.
”Perustuslakivaliokunta toteaa, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausunto on puutteellinen. Sen lisäksi on huomioitava, ettei perustuslakivaliokunta voi tehdä lopullista ratkaisua siitä, onko valinnanvapauslaissa kiellettyä valtiontukea. Se tehtävä kuuluu komissiolle. Tehdään sitten niin tai näin, notifikaatio on tehtävä ennen kuin valinnanvapaus tulee voimaan”, Raitio sanoo.

 

 

Kylmäveristä vääristelyä

Hallituksen pahanilman lintu Päivi Nerg  kylmäverisesti jatkaa vanhaa virttä, vaikka se on jo poistettu keinojen joukosta.
Jos hän tekee sen tietämättään; paha juttu, jos hän tekee sen tietoisesti; vielä pahempi juttu.

Hallituksen on kannettava vastuu ja tultava ulos:

Valtiovarainministeri Petteri Orpolta on kysyttävä, onko hän Nergin kassa samaa mieltä  ? Jos on,  on kysyttävä pääministeri Juha Sipilältä onko hän Orpon kanssa samaa mieltä.
Eli heidän mielestä ei tarvitse välittää lakiin perustuvista asiantuntija lausunnoista eikä perustuslakivaliokunnan selkeästä kannasta.

Ministerin juhlallinen vala vannotaan seuraavan kaavan mukaan:

”Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä ministerin tehtävässäni noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Minä N.N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa ratkaisuissani tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja toimin Jumalan ja Suomen valtakunnan lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia. Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta.” lihavointi mr

24.2.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa