Kansanpelko on viisauden alku

Rannikkoseutu osallistumalla vaikutamme 20190322jpg

Markku Vuoti tunnetaan Naantalissa IVO:n entisenä pääluottamusmiehenä ja sittemmin Sähköliiton toimitsijana. . Tarkkaavaisena seuraajana ja analyyttisenä ja sosialidemokraatteihin kriittisesti suhtautuvana hän huomasi, että Naantalin sosialidemokraatit ja Kokoomus ovat samoilla linjoilla kuntavetoisen sote-mallin kannattajina.
Havainto ei ole väärä.

Naantalin sosialidemokraatit ovat linjansa kunatavetoisesta nykyorganisaatioihin pohjautuvasta mallistamääritelleet jo vuonna 2016 sen jälkeen kun silloinen SSS (Sipilän, Stubbin ja Soinin) porvarihallitus teki tuon kuuluisan dealin  eli lehmäkaupan markkina- ja maakuntamallista. Uhkarohkea ja uhmakas suunnitelma oli lopettamassa kunnallisen sote-tuotannon. Sitä vastaan NTY oli ja on ollut johdonmukaisesti.
Saman mallista NTY esitteli viime yleisen kokouksensa 10.3.2019 Rannikkoseudun kannanotossaan, jota Vuotin kirjoitus käsitteli,  ja jossa hän vertasi Kokoomuksen malliin, joka on tehty  Sipilän hallituksen kaatumisen 8.3.2019 eli myös   naantalilaisten demareiden linjauksen jälkeen.
Kansallinen Kokoomus on siten seurannut NTY:n viitoittamaa tietä. Hyvä näin.

Kun sitten huhtikuun vaalien jälkeen, kuten SDP on esittänyt, ruvetaan neuvottelemaan parlamentaarisesti  uudesta sotesta, niin ehkäpä se Suomen malli löytyy vaikkapa uuden linjan valinneen Kokoomuksen ja Naantalin demareiden aikaisemman linjan suunnasta.
Ainakin nyt on varmaa, mikäli Kokoomuksen puheisiin voi luottaa, että kunnallista tuotantoa ei tulla kieltämään. Se on edistystä kuin myös se, etteivät yksityiset terveysyhtiöt määrää.
Huomaamme, että vaaleilla on merkitystä: Kansan pelko viisauden alku jopa Kokoomuksessa.

22.3.2019

1 Vastaus artikkeliin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa