Kansalaisten tiedonjano

Puoluekannatus Alma KauppALEHDESSÄ 20200501

Tänään toukokuun 3 pnä vietetään sanavapauden päivää. TS:n päätoimittajan Riitta Monton kolumin päättyi:

Lehdistönvapauden päivää vietetään tänä vuonna poikkeusoloissa, joissa luotettavan tiedon tarve on poikkeuksellisen suurta. Viestintäministerin sanoin tosiasiapohjainen tiedonvälitys on yhteiskunnan kivijalka: ”Iso osa ansiosta, että olemme selviämässä poikkeusoloista, kuuluu tiedotusvälineille, jotka ovat vastanneet kansalaisten tiedonjanoon. Media on tehnyt ja tekee ison palveluksen isänmaalle.” (TS 29.4.).

Sdp on kasvattanut suosiotaan ja selitykseksi tarjotaan, että niin muuallakin johtajan taakse keräännytään, miksei meillä.
Mutta on sitten tuo kansalaisten tiedonjano.   Epävarmuuteen haetaan selvyyttä. Silloin halutaan tietää. Ja onneksi suomalaiset pääosin ovat lukutaitoisia ja kohtalaisen koulutettujakin. He tunnistavat tiedon kunhan sitä on tarjolla riittävästi ja selkeässä muodossa. ”Tosipohjaien tiedonvälitys on yhteiskunnan kivijalka.”, kuten Riitta Monto yllä kirjoittaa on ollut näkyvä muutos mediakentässä.

Tässäkin on selitystä kannatusmuutokseen; tieto ja toiminta on noussut luulon ja näkymisen tilalle. Se tuntuu kannatuslukemissa.

3.5.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa