Kylmä suihku Lintilältä

Junnila Lintilä 20200917

Vilhelm Junnila oli oikealla asialla ihan tyylikkäästi kysymällä ministeri Lintilältä:

Ennen politiikkaa työskentelin vuosia Naantalin jalostamolla, jonka liekki uhataan sammuttaa. Harva tietää, että vanhoilliseksi tuomittu öljynjalostus on kymmenessä vuodessa tehnyt neljän miljardin euron tuloksen. Tavoitellut säästöt ovat prosentin luokkaa – puolet vähemmän kuin pörssinousu tänään.
Silti tähänastiset toimet ovat liittyneet yhteiskunnan kustantamaan muutosturvaan ja kauniisiin puheisiin yhteiskuntavastuusta. Nyt veronmaksajat auttavat yhtiötä, eikä yhtiö auta työntekijöitään, vaikka Nesteen ylivoimaisesti suurin omistaja on valtio.

Ministeri Lintilä vastasi kylmäkiskoisesti ja ylimielisesti,  ettei

hallitus tee pörssiyhtiössä päätöksiä. 

Kyllä Junnilan tiesi, miten yhtiöoikeus   toimii, mutta hän halusi tietää, miten valtio-omistajana reagoi  elinkeinopoliittisesti.
Vastaus paljasti karusti  keskustaministerin haluttomuuden auttaa, vaikka  valtiolla on  elinkeinoministeriössä monenlaisia keinoja keppistä ja porkkanaan. Onko niin, että työpaikat sijaitsevat väärässä paikassa?

Ps. Vilhelm Junnila oli  A-Studiossa, jossa toimittaja ja Vilhelm olivat Lepomäen lumoissa. Pinnoja olisi  tullut paljon enemmän jos Vilhelm olisi ymmärtänyt antaa  enemmän arvoa paneelin viisaalle Tarja Filatoville. 

17.9.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa