Kailon kohtalo

Kailo uimaranta ja kuukuut 20190616

Tänään kaupunginhallitus käsittelee Kailon kaavaa. Siinä Muumimaailman toiveiden mukaisesti Kailon kaupallista aluetta laajennetaan. Se mahdollistaa, että Kailon uimaranta kokonaisuudessaan siirtyy Muumimaailman tai jatkossa mahdollisesti jonkin muun yksityisen käyttöön.

Kaupunki on taiteillut Muumimaailman kaupallisten toiveiden ja kaupunkilaisten yleisten tarpeiden välillä. Alkuperäinen alue vuodesta 1993  on riittänyt 200.000 vieraan vastaanottamiseen.  Monesti Muumimaailma  on esittänyt välttämättömiä  laajennuksia, mutta ratkaisussa on löydetty yhteinen kompromissi.
Kaupunki on aikaisemmin  ollut yhtenäinen, mutta nyt sosialidemokraatit työnnettiin syrjään valmistelussa,  kun  Muumimaailman sopimusta uusittiin. Kaupunginjohtajan johdolla alistuttiin   altavastaajaksi ja annettiin kaikessa periksi. Muumimaailma voi vapaasti rakentaa teema-puistoja oman halunsa mukaan minne vaan Euroopassa ja Suomessa  ja viimeisenä  toiveena nyt  kaavoitetaan Kailoa  niin, että koko uimaranta voidaan antaa Muumimaailmalle. Lopullisesti tämä tietenkin ratkeaa, jos / kun  sopimus tehdään. Mutta kaava esitetyssä muodossa  ei enää voi sitä estää.

Siksi sd, vihr. ja vas. edustajat ovat esittäneet uimarannan osittaisen jättämisen yleiseen käyttöön. Naantalin hallitseva oikeistoblokki on sen tyrmännyt vähäisten vaatimattomat toiveet  ja nyt sitten kaavan nähtävillä olosta ollaan päättämässä kaupungin hallituksessa.
Toivotaan, että vielä käytettäisiin harkintaan ja otettaisiin kaupunkilaisten vaatimattomat toiveet huomioon.

Kuvan kuukin ihmettelee Naantalin kylmää linjaa!

17.6.2019

1 Vastaus artikkeliin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa