Ihmeiden aika ei olekaan ohi !

Kirjakauppias Katri Tuominen 20200301

Tarua vai totta kai

Ylen radiossa oli tulla otsikolla uskottamattoman tuntuisi tarinoita, jotka esitettiin todentuntuisina ja olivat ne sitten sitä tai ei . Naantalin Uusi kirjakauppa tuntuu tarulta, mutta totta se on. Rannikkoseutu otsikoi:

Kirjakauppias Katri Tuominen muutti takaisin kotiin
Kaikenlaisen kulttuurin parissa viihtyvä kirjakauppias suunnittelee kevääksi kulttuuri-iltamia. Joulukuussa naantalilaiset asiakkaat saavat noutaa kirjansa ”joulukuusen alta”.

Kirjakuapun tuloa  suurin piirtein kaikki melkein yhteen ääneen ihastelevat,  Aallon Hanskin, jonka tapojensa mukaan epäilee, joutui sen todeksi toteamaan.
Ja sitten tulee se tärkein omantunnon kysymys naantalilaisille, vähän joululaulua mukaillen, että – muistammeko kaupan sen, joka kaupunkiin toi pikkuunelman – myös arkipäivässä eli käytämmekö kaupan palveluja? Pienet teot.

Kirjakauppias Katrin muistan ystäväni tenniskaverini Veijon tyttärenä, joka  toi myös kentälle uutta toivoa uusista lupauksista. Nyt hänellä on, ellei mahdoton,  niin erittäin vaikea tehtävä edessä. Tämä on uskoa hyvään siis  enemmän kulttuuria kuin liiketoimintaa.

Mieleeni  luiskahti ajatus, kun näin liikkeessä  Jocken, Mimosan ja Lassen, että kirjakaupan tuleminen voisi olla hyvä syy tehdä pikku tutkimus Naantalin kirjakauppojen historiasta: Missä niitä on ollut ja ketkä ovat olleet aikaisemmat kirjakauppiaat. Se voisi olla kulttuuriväen ponnistus aiheen esillä pitämiseksi ja kulttuuriperinteen vahvistamiseksi ja palvelujen säilyttämiseksi.

Emeritus rehtori kulttuurihistorian professori Keijo Virtanen on arvioinut, että kulttuurista olisi tulossa Naantalin neljäs kukoistuksen lähde. Tähän sisältöön kirjakauppa  historioineen tuo pienen mutta tärkeän rakennuspalasen.

MR

 

 

1.3.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa