Hyvin pyyhkii ja luottamaus takaisin

Antit ja Antton puva 20190317

SDP:n puoluevaltuusto kokoontui  Helsingin Työväentalolla. NTY:n puheenjohtaja Kimmo luonnehti tilannetta:

”Uskoa mutta ei uhoa”.

”Kotimatkalla mieleen tuli vanha vitsi ei vain säästä johtuen :

Hyvin pyyhkii, kun on uudet sulat,

Ja ne sulat ovat luottamuksen henki, joka saavutetaan palauttamalla neuvottelukulttuuri työelämään sanelun sijalle. 

Nappasin myös salista Kolmen AAA:n puolueen kuvan, joka on artikkelikuvan kertomassa, että puolueella on laajempaa suorituskykyä ja puheenjohtajalla homma hanskassa.”

Alla lainauksia Rinteen puheesta:

Tällä hetkellä tilanne on se, että Sipilän riitaisan avokonttorin valot ovat sammuneet. Sipilä veti tulpan paatista ja sanoi itsensä irti.

Vaikka SDP katsookin vahvasti ja luottavaisesti tulevaisuuteen, haluan nostaa esiin ongelman, johon meillä ei Suomessa ole varaa: Luottamuspulan suomalaisessa yhteiskunnassa.
Hyvinvointivaltion keskeinen ominaisuus on ollut luottamus ihmisten välillä, sekä ihmisten luottamus yhteiskuntaan. Tämän vaalikauden aikana ihmisten luottamusta on koeteltu urakalla.

Meidän osaltamme tilanne on hyvä ja kerron teille suurimman syyn: Me olemme rakentaneet tulevaisuuslinjamme yhdessä ja sitoutuneet siihen. Me olemme keskittyneet kuuntelemaan ihmisten huolia ja tarpeita sekä tarjonneet suomalaisille selkeän tulevaisuusvision.

SDP haluaa uudistaa suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut. Nyt on kuitenkin otettava järki käteen ja luovuttava erilaisista diileistä. Nyt on aika muistuttaa kaikille puolueille, mistä tässä on kyse:
1) terveyserojen kaventaminen ihmisten ja alueiden välillä
2) lääkäriin on päästävä nopeammin kuin nyt
3) sosiaali- ja terveyspalveluiden on oltava saumattomia
4) perusterveydenhuollon ja erityissairaanhoidon on toimittava saumattomasti

Samalla taitaa olla tarpeen muistuttaa, mistä sote-uudistuksessa ei ole kyse. Uudistuksessa ei ole kyse markkinoiden avaamisesta terveysjäteille. Eikä uudistuksessa ole kyse valtapolitiikasta maakunnissa.
SDP lähtee liikkeelle siitä, että ihminen pääsee nopeasti lääkäriin. Siksi me esitämme kiireettömään hoitoon viikon hoitotakuuta, joka takaa lääkäriin pääsyn viikossa. Lisäksi esitämme 1000 uutta lääkäriä ja hoitajaa pitämään huolta suomalaisten terveydestä. Ja esitämme vanhustenhoitoon 0,7:n hoitajamitoitusta. Nämä ovat konkreettisia ratkaisuja, jotka tulevat tarpeeseen ympäri Suomea.
Meille sote-uudistuksessa ei ole kyse vain SDP:n mallista. Meille tässä vuosisadan uudistuksessa on kyse Suomen mallista.
Siksi me haluamme uudistaa sosiaali- ja terveyspalvelut ilman kylkiäisiä.
Sanon kuitenkin lyhyesti Keskustan ja kokoomuksen kaatuneesta sulle-mulle-lehmänkaupasta, jolla ei ollut paljoakaan yhteistä uudistuksen alkuperäisten tavoitteiden kanssa.

Sitaatti: ”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.”

 

 

 

 

18.3.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa