Hiilamo kummastuttaa – Saarikko yrittää sumuttaa sanoilla

Sotesta sekundaa Hiilamo 29171210

Tätä huonommin ei uudistusta voi suunnitella

Epäonnistumisen syy on yksinkertainen. Valmistelijat eivät ole tienneet, mitä ongelmaa poliitikot ovat kulloinkin halunneet ratkaista.
Sotea ei turhaan kutsuta Suomen heikoimmin suunnitelluksi uudistukseksi.
Viime viikkoina onkin kuultu yhä enemmän vaatimuksia siitä, että koko uudistus pitäisi perua – tai ainakin purkaa sopimus maakuntamallista ja valinnanvapaudesta. Keskustelua ovat ryydittäneet uutiset sote-yritysten ja eräiden kuntapäättäjien toinen toistaan härskeimmistä välistävedoista.
Poliitikkojen parahdukset ja yrityksille osoitetut toiveet maltista ovat surkuhupaisia ottaen huomioon, että sote-lait olisi jo hyväksytty ilman poliittista peliä maakuntamallilla ja valinnanvapaudella.  Hiilamo HS  10.12.2019 kts. oheien kuvakaappaus

Sama Heikki Hiilamo, joka hyppäsi hallituksen tukijaksi monien arvelujen mukaan siksi, että toivoi vielä parempia hommia. Nyt takin kääntäjä   A-studiossa syytti kaikkia ja piti tätä ”koko suomalisen yhteiskunnan katastrofaalisena epäonnistumisena”. Syypäitä ovat siis nekin joita ei päästetty asiaa valmistelemaan. Yhden sortin puppugeneraattori.

Joulukuussa 2017 johtava virkamies kertoi Kuntalehdessä jo silloin, mistä sotku johtuu.

Sote-uudistuksessa tulisi olla kahdelle hallituskaudelle ulottuva parlamentaarinen valmistelu, Kirsi Varhila sanoo. (Kuva: Liisa Takala)
13.12.2017 klo 8:00
Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) osastopäällikkö Kirsi Varhila arvioi Kuntalehden haastattelussa, että kansalaisten yhdenvertaisuudesta voi tulla soten valinnanvapausesityksessä ongelmia.

Valmistelu on ollut puhtaasti Sipilän hallituksen ja vain sen vastuulla. No tänään nähdään asiantuntijoiden arviot ja eilenkin A-Studiossa kerrottiin dokumentein ja Krista Kiurun ja Lääkäriliiton tohtori Myllymäki sanallisesti kertoivat tapahtumien kulun, jota vain Annikka Saarikon tyhjänpäiväinen puheripuli yritti sekoittaa.  Sanoilla ei totuutta hukuteta.

 

12.3.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa