Hermopeliin gallup-hiekkaa

Hallitusneuvottelut ja gallup Hs 20190507

Aivan aluksi haluan sanoa, että kirjoitan ihan omiani olematta missään lasikaapissa tai muussakaan kuplassa. Minulla ei julkisuudessa liikkuneista tietoja enempää.  Tietenkin toivon SDP:lle viisautta.

 

Gallup tulos on vaalien varsinaisen vaalipäivän mukainen  tulos.  SDP:n kannatus vaalipäivänä taisi olla 16,5 prosenttia ja perussuomalisten kannatus oli 19 prosentin nurkilla.
Mutta totta kai vaalit ratkaisevat, koska niiden perusteella on istumapaikat eduskuntasalissa täytetty. Johannes Virolainen sanoi , että edustajien ”henkilökohtaisetkin  äänet jäävät naulakkoon”, gallupeista puhumattakaan.
Mutta mielialoihin hermopelivaiheessa gallupeilla on vaikutusta, koska hallituksen muodostamisen yhteydessä taas mietitään, mitä ratkaisu vaikuttaa tuleviin vaaleihin ensin EU ja sitten seuraaviin kuntavaaleihin.

Lyhyesti sanottuna ja täältä katsottuna verotus ja valtion talous ovat suuria kysymyksiä, joissa on eri linjaisuutta. Niissä pitäisi löytyä kohtuullisuuksia ja korjauksia olisi voitava tehdä veronmaksukyky huomioon ottaen. On onnetonta, että Suomessakaan ei ymmärretä varallisuuden verottamisen viisautta. Mutta tässä on niin, että tämä voidaan aikaan saada vain Kokoomuksen kanssa. Paradoksaalista mutta totta. Selitän joskus myöhemmin.

Sote on nyt ehdottomasti ja rehellisesti pistettävä parlamentaariseen valmisteluun. Siitä sopiminen olisi itsemurhatyyppistä typeryyttä. Se olisi kepulaista pelin poltitiikka. Tästä olemme Naantalissa puhuneet väsymykseen asti. Epäonnistumine tässä  johtaa puolueen marginalisoitumiseen kasvukeskuksissa.

Metsien käyttöä voidaan ehdollisesti lisätä. Liiallinen viisastelu tässä asiassa on yhtä vaarallista kuin haja-asutuksen viemäröinti säännökset. Miksei veroteta metsien kaikkea käyttöä. Euro konsulttina voisi olla ihan hyvä. Tarkoitan, että kun kokonmaishakkuissa lähestytään tasoa, joka on uhka hiilinielulle olisi siitä maksettava kaikkien metsän käyttäjien. Lyhin matka pisteestä A pisteeseen B on suora, mutta mielikuvituksella pääsee mihin vaan.

Henkilöistä tässä on kysymys: Juha Sipilä on jo mennyt, Petteri Orpo on uhan alainen eikä Antti Rinteenkään asema ole helppo.  Tämä tiedetään ja siksi ei saisi antaa puolueiden johtopelin sotkea järkevää asiaan sopimista. Prestiisi kysymykset ovat suurin uhka. ”Älä koskaan vetoa arvovaltaan, jota ei ole,” sanoo kansanviisaus.

Ja pateettiseksi lopuksi: Älkää unohtako Isänmaata puhumattakaan äiti Suomen lapsia!

Ps. Kuva kaappapaukset ovat HS:n verkkolehdestä 7.5.2019

 

7.5.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa