Heikki Lindgren tuntee Kailon kaavoituksen kulun

Lindgren Heikki

Lindgrenin Hessu kertoi tulleensa yllätetyksi Mirva maineen  RS:n kirjoituksesta. Hessu kirjoittaa.

Virheellinen ja harhaanjohtava

Mirva Mainen vastaus Hannu Aallon mielipidekirjoitukseen Rannikkoseudussa 28.10.19, oli huolestuttava esimerkki siitä miten heikko tietämys kaupungin asioista saattaa luottamusmiehillä olla ja miten huonosti he ovat asioiden käsittelyyn valmistautuneet. Erityisen huolestuttavaksi Mainen tapauksesta tekee se, että hän on kaupunginhallituksen edustaja.

Maine kirjoituksessaan mainitsi, että kaupunginhallitus käyttää ylintä päätösvaltaa. Näin ei kuitenkaan ole vaan ylintä päätösvaltaa käyttää kaupunginvaltuusto.
Maine väittää, että alkuperäinen idea Kailon uimarannan säilyttämisestä yleisessä virkistyskäytössä on lähtöisin vihreiltä ja, että Hannu Aalto sekä muut demarit olisivat tarttuneet Naantalin Vihreiden esitykseen ja jopa ominut sen. Hän myös toivoo, että asia olisi nostettu keskusteluun aikaisemmin, jotta kaupungin resursseja olisi säästynyt. Kaavoitus- ja ympäristö lautakunnan kokouksessa 20.8.2015 annettiin lausunto Manner-Naantalin osayleiskaavasta. Käsittelyn yhteydessä esitin, että Kailon uimaranta yleisenä virkistysalueena merkitään selvemmin kaavamerkinnällä. Esitystä kannatti Leena Salo SDP ja Osmo Salo SDP. Tätä ennen asiasta ei ole annettu yhtään esitystä uimarannan säilymisen puolesta. Mirva Maineen väittämä on siis virheellinen ja harhaanjohtava.
Naantalin SDP:n valtuustoryhmän kokous on tiiliholvissa aina valtuustoa edeltävänä sunnuntaina. Kokoukseen on tervetulleita kaikki yhdistyksen jäsenet. Kaikilla jäsenillä on myös puhe ja äänioikeus. Näin ollen kokouksessa pääsee vaikuttamaan kaupungin asioihin vaikka et olisikaan missään luottamustehtävässä. Tämä Naantalin SDP:n tapa antaa jäsenilleen mahdollisuuden vaikuttaa, lisää läpinäkyvyyttä ja laajentaa demokratiaa. Ehkä juuri yhteiskunnallisen hierarkian puuttumisen takia Mirva Maineelle ei tämän tapainen toimintamalli sovi, sillä hän kirjoituksessaan mainitsee Naantalin SDP:n toiminnan olevan ”Tiiliholvista johdettua menneen maailman politiikkaa”.

Heikki Lindgren,sd

 

31.10.2019

1 Vastaus artikkeliin

  1. Heikki Lindgren on oikeassa: kaavoitus- ja ympäristölautakunnassa hän esitti 20.8. 2015 ensimmäisenä, että Manner-Naantalin osayleiskaavassa Kailon uimaranta säilytetään yleisenä virkistysalueena. Lautakunnan keskustelussa asia kehittyi niin, että maankäyttöpäällikkö Elise Lehikoinen liitti tämän kannanoton osaksi päätösehdotustaan. Samassa kokouksessa esitin itse Elisabet Erholzin ja Heikki Lindgrenin kannattamana, että Lammasluoto lähialueineen ja Kuparivuoren lakialueet säilytetään rakentamattomina. Asia jätettiin pöydälle kokoomuksen pyynnöstä.

    Seuraavassa kokouksessa 24.9. lautakunta hyväksyi yksimielisesti nämä periaatteet sillä lisäyksellä, että leirintäalue säilytetään nykyisessä paikassaan, kunnes sille löytyy korvaava paikka ja Rantaraitti säilytetään nykyisessä paikassaan ja sitä kehitetään.

    Myöhemmissä käsittelyvaiheissa kokoomuksen, keskustan, ja perussuomalaisten kanta on Kailon osalta muuttunut.

    Kaupunginvaltuusto on virallisesti korkein päättävä elin, kuten Heikki toteaa. Käytännössä päätökset kuitenkin tehdään kaupunginhallituksessa, eikä valtuusto juuri koskaan muuta niitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa