Halla-aho on vaarallinen

Halla-aho Ykkösaamussa 20190216JPG

Tyylikäs Kirsi Heikelin haastattelussa rakennettiin  Jussi Halla-ahosta hovikelpoista.

Toimittaja oli yliasiallinen ja niin myös haastateltavan tilanne oli suorastaa erinomainen.

Halla-aho muistutti kesken kaiken että on totta kuten Soini naljaili ennen puoluekokousta. Se on itseironiaa – huumori, jonka puutteesta häntä on moitittu.

Halla-aho oli taitava siis hyvä puolueensa kannalta. Vastakohtaisuus Soiniin, jota hän ei nimeltä maininnut, nähden puhutteli. Entiset synnit ovat Soinin. Niiden siis Sipilän hallituksen tekojenvuoksi hän joutui, vaikka ei johtajuutta tavoittele, uhrautumaan puheenjohtajaksi. Tämä vakuuttelun hän sai näyttämään vilpittömältä. Ja vakuutus, että vastaan aina rehellisesti sopi sekin kuvaan.

Hän on epäilyttävän ”aito”.

Etno-nationalistit ohitettiin kansallisuus ja kansalaisuus sanan selityksellä; Suomen kieli on huono kun sama sana suomalainen tarkoittaa etnistä taustaa ja kasalaisuutta.

Peruslakivaliokunnan ongelmien yhteydessä hän pääsi kertomaan totuuden, että perimmäinen syy on hallituksen huonossa valmistelussa. Ja vielä suoraan demareilta lainatun selityksen, että soten taustalla ovat ideologiset ja poliittiset tavoitteet, joiden alle ovat laillisuuskysymykset hautautuneet.
Mutta ei Halla-aho olisi persu, jos hän ei olisi yrittänyt kiistää Martin Scheinin asiantuntemusta viitaten kommunistitaustaan.

Mutta se varsinainen mestarinäyte poliittisesta nenästä tuli soteen liittyen kun hän pääsi tyrmäämään Soini ehdottamat filippiiniläiset hoitajat puolustamalla suomalaista hoitohenkilökuntaa ja tuomitsemalla halpatyövoiman hyväksikäytön voiton tavoittelussa.

Ilmastonmuutoksessa Halla-aho oli taas kansan puolella, mutta nyt ylilyönnit olivat ilmeisiä. Ei hän aivan väärässä ole kun puhutaan poseerauksesta eli siitä, että yritetään olla paavillisempia kuin paavi (huono vertaus mutta jääköön Sonin vuoksi). Eihän yliöpäisyydessä pidä typerä olla se on selvää. Mutta ei myöskään voi väittää, että kaikki toimet , vaikka niitä on tehty olisivat turhia ja tietenkin ylilyönteihin ei pidä edes omia lapsia kasvatettaessa mennä eli ei se Iphonen 10.000 euroa masaisi eikä edes energian hinta pomppaa, kun asiat tehdään järjellä.
Sen sijaan on oikein, ettei toimenpiteitä tehtäessä pitää arvioida myös sosiaalisia ja tulonjakokysymyksiä.

Halla-ahossa oli sellaista vaatimatonta varmuutta tavoitteiden asettelussa, että hänellä on tietoa jo tulevista gallupeista. Ja ehkä on keskustelujakin käyty, kun hän kuittasi muiden puolueiden johtajien kielteiset kannata vaalipuheiksi. Hän on ilmeisen fanaattinen perusnäkemyksissään, mutta samalla poliittisesti taitava ja siksi vaarallinen.

16.2.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa