Eurooppa-asia vääntyy maahanmuuttoksi ja Orpon limboksi

Eurooppaforum Paneeli 20190831jpg

TS:n Ari Niemi yritti asiallisin kysymyksin luodata erilaisia näkökulmia asioihin. Oikeastaan vain Brexitiin tuli eroja eli Jussi Halla-aho, joka ilmatilaa hallitsee lähti siitä, että se on kova ero ilman pyrkimystä edes pyrkiä muuhun.

Ja sitten kysymys siitä pitääkö oikeusvaltioperiaatteita kaikkien jäsenmaiden noudattaa ja jos ei noudata, voidaanko vähentää tukia, sai jo sitten asiat käännettyä maahanmuutoksi. Unkaria siitä, että on kovat otteet maahanmuutossa, rankaistaan todisti Halla-aho. Ja niin joka kohdassa aiheeseen palattiin.

Pieni episodi ansaitsee tulla huomatuksi: Petteri Orpo väitti Tuppuraisen esittäneen Turun  puheessa yhteisvastuun laajentamista. Antton Rönnholm oli lukenut puheen ja ymmärsi asian niin, että on kyse finanssipolitiikan linjasta ja siitä, että kun rahapolitiikalla ei enää tyllisyyttä paranneta tarvitaan yhteisiä toimia finanssipolitiikassa ja siinä erityisesti Saksalla on mahdollisuuksia Asia jäi tähän: Ja lainataan nyt , mitä Tytti Tuppurianen  Turussa sanoi:

Tuppurainen sanoi, että finanssipolitiikan täytyy onnistuakseen olla koko EU:n kattavaa.
– Jos Suomi elvyttää taloutta velalla, vuotaa siitä suurin piirtein tuontia vastaava osuus kauppakumppaneita elvyttämään. Sama ulosvuoto toteutuu jopa suurissa EU-maissa. Tarvitsemme siis koordinoitua ja yhdessä toteutettua finanssipolitiikkaa. Finanssipolitiikan koordinaatiossa on päästävä keskusteluista ja kaavailuista toimenpiteisiin.
– Suomelle tällainen muutos on poliittisesti vaativa. Meille on päässyt kehittymään asenne, jonka mukaan hyvä taloudenpito on toisten EU-maiden vahtimista, unionin sisäistä nollasummapeliä. Kuitenkin on ymmärrettävä, että seuraavan taantuman vyöryessä maailman yli, se iskee myös meihin. Jos erityisesti Kiinan kaltaiset investointitavaroita tuovat taloudet ovat vaikeuksissa, isku osuu nimenomaan Suomeen. Tehokas ja yhdessä koordinoitu finanssipolitiikka on juuri meille välttämätöntä, ministeri totesi.
Hän kuitenkin muistutti, ettei finanssipolitiikan yhteensovittaminen ei muuta pääperiaatetta, jonka mukaan jokainen maa vastaa veloistaan.

Petteri ei joko ymmärrä tai sitten toimi falskisti; molempi pahempi.

31.8.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa