Muna symboloi uutta elämää, jota toivomme Suomeenkin

Muna 20210404

Pitkäperjantaina oli Hesarin taloussivuilla kuvan mukainen asetelma. USA:n valtava julkisen talouden kehitysohjelma 3.000 miljardia dollaria maassa, jossa valtion velka on suhteessa Suomeen kaksinkertainen. Inflaation kiihtymistä pelätään kun kansantulon kasvu noussee 6,5 prosenttiin – sekin on kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Mutta jenkeissä on kaikki suurta.


Mutta on muutakin eroa: Presidentti Joe Biden esittää yhteisöveron nostamista 21 prosentista 28 prosenttiin.
ETLA Aki Kangasharju hänkin esittää monia veronalennuksia ja sitten yhden veron korotuksen listaamattomien yhtiöiden verovapauden kiristämistä, mutta samalla yhteisöveron lasku 20 prosentista alaspäin.

Selväähän se on, että sen lauluja laulat, kenen leipiä syöt. Mutta eikö olisi aika avata silmät ja nähdä mitä markkinatalousmaissa tapahtuu. Vuosikymmenet jatkunut verojen alennus ja rikkaiden rikastuminen on tiensä päässä ja nyt tarvitaan uutta ajattelua:  On nähtävä pääsiäsimunan sisälle .

Pääoma on pistettävä töihin. Vaikka pääomalla ei ole isänmaata on  sillä omistajat, joiden taustalla on ihminen, joka voisi näin pääsiäisen kunniaksi ajatella kristillisemmin myös arkena.

Blogipalstalla lainasin Martin Wolfin reseptiä:Pidemmällä aikavälillä maailmantalous olisi vähemmän herkkä, jos menot olisivat vähemmän riippuvaisia ​​aggressiivisesta rahapolitiikasta ja suuresta yksityisen velan kasautumisesta. On olemassa kolme ilmeistä tapaa saavuttaa tällainen haurauden vähentäminen”:

  •  Paremmat kannustimet yksityisille investoinneille;

  • Korkeat ja jatkuvat tuottavat julkiset investoinnit ja

  • korkean tulotason maiden  säästäjien tulojen uudelleenjako pienituloisille

Tällaiset terveiset Naantalista  hallituksen kehysriiheen
MR

4.4.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa