Eikö millään ole mitään väliä?

Rannikkoseutu 20230923

Yllätykseksemme saamme lukea uutisen, että virkamiehet eivät piittaa päättäjien tahdosta. Näin liikuntahallin siirtämisuutista kommentoi NTY: pj Kimmo Aho fb:ssä.

Nyt kyllä täytyy valitettavasti todeta, että ihan kuin Naantalin virkamiesjohto viittaisi kintaalla asioista päättävien poliittisten ryhmien sopimuksille.

Meille on Naantalissa vuosi toisensa jälkeen paasattu pelkkää taloudellista kurjuutta olevan välittömästi nurkan takana tulossa ja kuitenkin samalla vuosi toisensa jälkeen ollaan tehty miljoonien ylijäämiä ja vielä siten, että nyt paukutellaan henkseleitä velattomana.

Tämänkin vuoden (2023) talousarviota tehtäessä virkamiesjohdon näkemyksen mukaan velkaa olisi vuoden lopussa 20 miljoonaa euroa ja nyt tällä hetkellä sitä ei siis ole latin latia. Jos oikein muistan, niin vuoden 2022 talousarviotakin tehtäessä velkaa arvioitiin sen vuoden lopussa olevan 30 miljoonaa euroa. Toteutuma taisi kuitenkin olla alle 6 miljoonaa.

Siis aikamoisia arviointiheittoja vuodesta toiseen jos viitsii asiaa tsekata. Luojalle kiitos, että arviointiheitot ovat menneet ainakin toistaiseksi vielä kuitenkin aina ns ”hyvään” suuntaa. Heittojen suuruus on tosin aina yhtä suuri, on se sitten plussan tai miinuksen suuntaan. Tällä suuruudella ja toistuvuudella on mielestäni suuri merkitys kun arvioidaan niiden luotettavuutta.

Sen verran poliittiset päättäjät kuitenkin vuosi sitten katsoivat toteutuneita trendejä, että näkivät mahdolliseksi sopia mm liikuntahallin rakentamisesta ja niin, että se on valmis viimeistään vuonna 2026, vaikka lainaa viranhaltijat arvioivat olevan siis tämänkin vuoden lopussa 20 miljoonaa euroa. Sekin olisi kuntakentässä todella maltillinen määrä.

Nyt kun lainaa ei kuitenkaan ole euroakaan ja hallin rakentamiseen on viime vuoden ylijäämästä tehty 8 miljoonan euron varaus, niin jostain kumman syystä poliittisesta tahdosta huolimatta jälleen viranhaltijoiden toimesta esitetään hankkeen myöhentämistä.

Tätä ei voi ymmärtää ja nähtäväksi jää voiko hyväksyä. Siinä romutettaisiin sitten virkamiesten kätösillä koko poliittisten sopimusten systeemi ja se olisi aikamoista se.

Lukuja en ehtinyt tarkistamaan, vaan ne ovat muistinvaraisia.

26.9.2023

1 Vastaus artikkeliin

  1. Kimmo Aho ei taida muistaa, että virkamiehet toimivat virkamiesvastuulla. Viranhoitajat on poikkeuksetta, näin ainakin väitetään, valittu heidän pätevyytensä ja asiantuntemuksensa mukana.Poliittiset päätäjät sen sijaan toimivat täysin toisenlaisella mandaatilla,eli pelkästään tavalla tai toisella onnistuttuaan saamaan äänestäjiltä kannatusta omalle ideologialleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa