Eihän tässä näin pitänyt käydä

Puoluekanntus Yle 20200806

Onhan tämä outoa ja odottamatonta. Kansa käytäytyy kummallisesti, eikä taidakaan tanssia poliittisten asiantuntijoiden ja tiedotusvälineiden toiveiden mukaisesti. Tuntuu siltä, että valistunut kansanosa seuraa myös asioita – tarkoitan sanomien sisältöä.
Ikävän poikkeukset tekevät työläiset, joille seireenin laulut ja suuret puheet uppoavat. Olen tämän ennekin sanonut ja rohkenen toistaa: Ay-liike, joka aikoinaan Lauri Ihalaisen ja varsinkin Pärre Lundin johdolla viitoitti tien Euroopan Unioniin, näyttä seuraavan toimettoman kun duunarit marssivat persu- pillipiiparien perässä kohta kansallismielistä oikeistoa.

Tutkijat ovat sormi suussa ja selittävät

– Kannatus tulee naisista ja yli 50-vuotiaista. Eläkeläiset korostuvat siellä aika selvästi, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.
SDP:n suosio on noussut kevään 2019 eduskuntavaaleista 5,7 prosenttiyksikköä.
Puolueen kannatus oli tässä mittausjaksossa korkeimmillaan, kun pääministeri Sanna Marin (sd.) palasi heinäkuun loppupuolella EU:n huippukokouksesta. Siellä sovittiin EU:n budjetista ja elvytyspaketista.
Perussuomalaiset sai lisää virtaa
Toiseksi suurimman puolueen paikkaa pitää hallussaan oppositiopuolue perussuomalaiset. Puolueen suosio kasvoi ja se on nyt 18,9 prosenttia.
Myös perussuomalaiset näyttää saaneen lisää virtaa EU:sta. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho tyrmäsi pääministeri Sanna Marinin neuvotteleman EU:n koronaelvytyspaketin kovin sanakääntein.
Puolueen kannatus karttuu miehiltä.
– Nousu tulee parhaassa työiässä olevista miehistä ja työväestöstä. Puolue vahvistaa asemaansa suurimpana työväestön puolueena, tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.

Kunnaallisvaalit lähestyvät ja Keskusta kompuroi. Eikä taida puheenjohtajakisakaan mitään ratkaisevaa käännettä tehdä. Nyt otetaan sietokyvystä mittaa. Hallituksessa olo puolueen ainoa turva, ymmärtävätkö he sen, sitä ei kukaan tiedä.

Kokoomuksen naiset kampanjoivat uusilla vanhoilla sosiaalis-ympäristöllisillä teemoilla ja miehet ovat kaivanneet kypärän ja kääntäneet ahterinsa EU:lle. Uskomattoman uskomatonta.

6.8.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Politiikka on mielenkiintoista! Kokoomus olisi tehnyt pääministeripuolueena täsmälleen samoin kuin demarit, pragmaattinen puolue kun on, ja keräisi nyt koulutetun väestön kannatuksen ehkä demereita vahvemmin. Oppositiossa Kokoomus joutuu teeskentelemään puolivillaista tekaistua kritiikkiä. Puolueen mediakuva kalpenee ja menettää ääriviivojaan. Vastaavassa tilanteessa oppositiossa Sdp lähestyisi paljon voimakkaammin Perussuomalaisten kantaa, huomauttaen pienituloisen palkansaajan roolista EU:n pääomamarkkinoiden perimmäisenä taakankantajana. Juuri siksi olen tyytyväinen, että raskaan ja pragmaattisesti vastuullisen päätöksen joutui tekemään Sdp. Jos sen olisi tehnyt Kokoomus, kuten se takuuvarmasti olisi tehnyt, Sdp:n ollessa oppositiossa, yhteiskunnan vastakkainasettelu olisi kärjistynyt, melkeinpä vaarallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa