Ei mitään merkittävää: Vihreät ja Kokoomus alaspäin

Puoluekannatus Yle 20201008JPG

Mielestäni merkittävintä on,  että Keskusta ei enää laske vaikkei paljon noussutkaan, mutta kuitenkin  arvioisin, ettää puheenjohtajan vaihdos oli onnistunut.

Kokoomuksen raivokkuus ei taida sopia pitkän vallassa olleelle herraskaiselle puolueelle eikä varsinkaan asialliselle  puheenjohtaja Petteri Orpolle  Epätoivoista näyttää olevan myös  Sanna Marinin nälviminen.

Demareiden murheena ovat edelleen duunarit, joilla on vetoa ay-liikkeen ahdistelusta huolimatta Persujen suuntaan. Tässä on työsarkaa enne muuta ay-tovereille.

Näin tutkimuksen tekijä arvioi tilannettamme.

SDP vahvistui iäkkäiden ja toimihenkilöiden keskuudessa
Selvästi suosituimpana puolueena jatkaa pääministeri Sanna Marinin johtama SDP.
Koronakriisin hoitamisen katsottiin keväällä vahvistaneen pääministeripuoluetta ja syksyllä tautitilanne on heikentynyt uudelleen.
Demareiden kannatus piristyy mittauksessa vajaat puoli prosenttiyksikköä 21,8 prosenttiin. Kuukauden takaisessa mittauksessa demareiden suosio notkahti, kun se oli menettänyt iäkkäitä tukijoitaan. Nyt osa on tullut takaisin.
– SDP:n kannatusnousu tulee sekä ikäihmisistä että työikäisistä. Jos katsoo ammattitaustaa, niin toimihenkilöt ovat aika vahvasti tämän nousun taustalla, tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.
Työväestön keskuudessa demareiden kannatus on Turjan mukaan hieman pudonnut tällä tutkimusjaksolla.

 

8.10.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Nämä kyselyt elävät tällä hetkellä ehkä historiansa epäluotettavina aikaa. Ne mittaavat hallituksen pääpuolueen ja oppositiopuolueiden vastakkainasettelua valtakunnallisen politiikan mediajulkisuuden pohjalta. Tulossa on kuitenkin kunnallisvaalit. Siellä nähdään Perussuomalaisten kuntajytky. Heillä on erittäin taitava vaalikampanja, joka tähtää samalla ja ennen kaikkea edusnuntavaaleihin. Hallituskoalitio on poikkeuksellisen riitaisa ja henkilökohtaisen kaunaisa. Kokoomus ei hyödy siitä mitään, eikä senkään vertaa, jos hallitus hajoaa. Niin tai näin, veikkaan että Perussuomalaiset on seuraava pääministeripuolue, tämänhetkisten näkymien eväillä. Ei ole näkyvissä, että eväät paranisivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa