Ei hyvältä näytä

Putin ei anna periksi 20220213

 

Kiran Stacey ja James Politi Washingtonissa, Max Seddon Moskovassa ja Roman Olearchyk Kiovassa kirjoittava artikkelissaan FT:ssa

Venäjän joukot ovat edelleen Ukrainan hyökkäyksen partaalla, Yhdysvaltain viranomaiset varoittivat lauantaina, kun Joe Biden ei onnistunut tekemään läpimurtoa tunnin kestäneen puhelun aikana venäläisen kollegansa Vladimir Putinin kanssa. Yhdysvaltain presidentti teki viimeisen yrityksen taivutellakseen Putinia olemaan hyökkäämättä Ukrainaan ja varoitti, että länsimaat määräävät ”vakavat” taloudelliset pakotteet, jos hän niin tekee.

Mutta Valkoinen talo sanoi, että Bidenin ponnistelut eivät olleet muuttaneet Kremlin asemaa ja että välitön hyökkäys on edelleen ”erillinen mahdollisuus”. Yhdysvaltain viranomaiset varoittivat perjantaina, että Venäjä voi aloittaa täysimittaisen hyökkäyksen jo ensi viikolla .

Hallinnon korkea virkamies sanoi lauantaina: ”Puhelu kahden presidentin välillä oli ammattimaista ja asiallista ja kesti hieman yli tunnin. Mutta dynamiikassa ei tapahtunut perustavanlaatuista muutosta, joka on kehittynyt nyt useiden viikkojen ajan. Virkamies lisäsi: ”Presidentit sopivat, että heidän tiiminsä pysyvät mukana tulevina päivinä. Venäjä saattaa päättää ryhtyä sotilaallisiin toimiin joka tapauksessa, pidämme sitä selvänä mahdollisuutena.

Putinin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ushakov sanoi, että puhelu oli ”tasapainoinen ja liiketoiminnallinen”, mutta syytti Yhdysvaltoja ja sen länsimaisia ​​liittolaisia ​​”ennennäkemättömästä hysteriasta” väittäen, että Venäjä suunnittelee hyökkäystä Ukrainaan, mikä oli hänen mukaansa ”absurdia”.

 

Katso blogikirjotus: Mikko Rönnholm:  Historia opettaa – ehkä

Kaikki liittyvät kaikkeen ja sodan ensimmäinen uhri totuus on kuollut kauan sitten.
Tasavallan presidentti puhuu Dagens Nyheterin kautta. Nin ollut vaikeina aikoina tapana

Perussuomalaiset yrittävät hyödyntää ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan vaihtamisen kautta tilannetta omaksi edukseen.
Vaarallista peliä.

13.2.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa