Asiantuntijat osaavat sanoa selkeästi

Kantola Linden oppitunti Aho tiiliholvi 20190209

Tiiliholvissa oli lauantaina Studia Generalia:

Yleisöluento on luento, johon yleisöllä on vapaa pääsy, ja jossa läsnäolo tai osallistuminen kysymyksiä esittämällä ei ole sidottu mihinkään yliopistolliseen koulutusohjelmaan osallistumiseen. Yleisöluennot voivat liittyä ajankohtaiseen aiheeseen, jota halutaan kansantajuistaa ja jolle halutaan lisää julkista huomiota avoimuuden kautta. Luennot tunnetaan myös nimellä studia generalia.

Kaksi huipputason kansanedustajaehdokasta pystyvät kertomaan monimutkaisista asioista ymmärrettävästi ja kiinnostavasti. Tämä oli vaikutelma lähes kahden tunnin luentotilaisuudesta.

Perustuslaillisuuden uudet muodot kansalaisten oikeuksien muodossa ovat nousseet merkittävään asemaan sote-lainsäädännön käsittelyssä. Mammuttimainen lakikokonaisuus on syntynyt poliittisen kaupan tuloksena: Yksityistäminen on yhdistetty maakuntahallintoon. On mahdotonta tietää, mitä niin kutsuttu uudistus tuo tullessaan. Perustuslakivaliokunnalla on vaativa tehtävä kaivaa esille  kysymykset, jottei kansalainen joudu välikappaleeksi sen sijaan, että hänestä todella kannettaisiin huolta.
Soten ratkaisevat käsittelyt ovat ensiviikolla valiokunnassa.

Ilkkaa Kantola valisti tuohon malliin vapaasti referoituna. Ja Aki Linden taas avasi soten taustalla olevan todellisuuden

Valinnanvapauden kaapuun puetun esityksen taustalla on business-logiikka. Yksityisille firmoille ei riitä nykyinen kahden miljardin liiketoiminta. Se halutaan nostaa kuuteen. Se ei onnistu yksityisten ihmisten palvelulla nyky tavalla. Liiketoiminta haluaa päästä käsiksi terveyden huollon julkisiin rahavirtoihin ja viedä suomalista järjestelmä amerikkalaiseen  vakuutussysteemin suuntaan.

Järjestelmän  demokraattisuudessa on vakavia puutteita ja luulo, että pienten kuntien ääni kuuluisi on väärä. Itsehallinnosta ei ole kyse silloin, kun valtionvarainministeriö antaa raamit jakamalla köyhyyttä. Kuntien tuottajamahdollisuuden poisto on kummajainen.

Lääkäreiden ja hoitajaien palvelujen määrä ratkaisee palvelun laadun. desimaalipilkun takana oleva luku tarkoittaa  ajattelevia, tuntevia hoidettavista huolta kantavia  ammattilaisia.

Innostunut puheensorina tilaisuuden jälkeen kertoi, että paikalla olleet olivat saaneet mahdollisuuden päästä jyvälle siitä mistä todella on kysymys.

Sielun ja ruumiin vaivaan apusi annoit.

Ja kun Naantalissa kun oltiin korkeasti koulutetuille asiantuntijoille lähtökohdaksi heijastettiin Naantalin kylpylän 100-vuotishistoriikin kansikuva.
Ja apua saatiin

 

10.2.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa