Antti Rinne Paasion jäljillä

Puoluekannatus HS 20190730

Perussuomalaisten kannatus jatkaa vaalien alla alkanutta kannatustaan. samoin näyttää toimivan vihreiden trendikin.
Helteillä ei ole vaikutusta, tuskin hallituksen toimetkaan ole vielä ehtineet vaikuttaa.
Hallituksella ei ole myöskään tavanomaista kuherruskuukautta, vaikka olen monien kuullut sanovan, että ovat nähneet nyt leppoisemman Antti Rinteen.

Tähän yhteyteen on ihan hyvä lainata Porin Areenakeskustelua:

Suomalaisilla on toisinaan harhaanjohtavia käsityksiä omasta poliittisesta suuntautumisestaan, sanoo Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund.
Grönlundin mukaan tutkimuksessa on käynyt ilmi, että moni suomalainen asettaa itsensä vasemmisto-oikeisto-asteikolla porvariksi, mutta samaan aikaan vastaa mielipidekysymyksiin demareiden linjan mukaisesti.
– He luulevat olevansa porvareita, mutta käytännössä he vastaavat (kyllä) tällaisiin kysymyksiin kuin, että tuloeroja on tasattava ja että meillä pitää olla lapsilisät ja vanhustenhoito ja sosiaaliturva, Grönlund sanoi Suomi-Areenassa.
Grönlundin mukaan tämä harhaluulo on ongelma erityisesti Sdp:lle, jonka olisi pystyttävä viestimään linjastaan paremmin. Ilta Sanomat 16.7,2019

Eilisessä blogi-kirjoituksessa myös käsiteltiin hallituksen linjan ja sen aiheuttaman mielikuvan ristiriitaa: Kun Antti Rinne ihailee Rafael Paasiota, on hän saman dilemman uhri: Rafael Paasiokin joutui vasemmistoenemmistöstä huolimatta noudattamaan aika kovaa talouspolitiikkaa, jonka hänelle oli hahmotellut Mauno Koivisto, joka taas piti tärkeänä, että SKDL on hallituksessa ja että se tarkoittaa, että politiikan pitää olla Keskustalle sopivaa siis porvarillisempaa.

Samoin kävi Antti Rinteelle; hallitusohjelman talous/vero-osat  ovat Sipilän hallituksen linjan jatkeella.

 

30.7.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa