Antti ja enkelikuoro

Antin enkelit 20190917

Otsikkoa voi pitää sovinistisena ja se on sitä siksi, että oheinen kuvakooste valtioneuvoston sivuilta näyttää siltä.
Tasa-arvo on toteutunut ja se on ukkofeministi Antti Rinteen hallituksen näkyvä osa. Ja kyllä se näkyy myös budjettisatsauksissa.

Siellä on paljon sellaista yleistä hyvää, joka pyrkii parantamaan elämän laatua ja tasaamaan eroja; Se alkaa varhaiskasvatuksesta ja päättyy korkeakouluihin
Pieni kauneusvirhe on ammatillisen koulutuksen suhteellisen korjauksen pienuudessa.

Sosiaalipuolen tulonsiirrot alahaisimpiin tuloluokkiin paranee. Mutta tässäkin  taas käy niin, että ”viiskymppiä ei o mittään”.
Veronkevennykset polttoaineiden korotuksien korvaamisessa on oikein, mutta voi olla, että jää huomaamatta.

Investointien käynnistämistä tuetaan veronkevennyksillä joita veronmaksun siirroiksi sanotaan. Samaa rataa mennään  ehkä teollisuuden ulkopuolelta voi löytyä jotain uutta ja ehkäpä yliopistoyhteistyöstä tulee pidemmällä tähtäimellä hyötyä puolin ja toisin.

Yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi ja liikenneyhteyksien parantamiseksi koko maassa esitetään määrärahoja useisiin infrahankkeisiin. Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitus kasvaa 362 miljoonaa euroa vuonna 2020. Vaarallisten tasoristeysten poistamiseen ehdotetaan yhteensä 22 miljoonaa euroa vuosille 2020–2021. VNK tiedote

Tämä on sen sijaan selvää puhetta. Nyt pitää olla aktiivinen täällä eikä pelkästään pyöritä tunnin junan kimpussa, kun tarpeita Naantalissa ja Raisiossakin ihan välittömästi juuri kohteissa joista on elinkeinoille hyötyä ja ihmisille iloa . Tässä olisi  V-S liitolle, alueen kansanedustajille tekemistä. Naantalinkin olis passiivista peräksiantolinjaansa terävöitettävä.

No vauhdikasta on päätöksenteko ollut. Tämä ehkä kertoo siitä, että valmistelussa on lisävoimaa.
Budjettiriihen julkistuksessa Antin heitto – Päätöksien teko vei vähemmän aikaa kuin niiden monistaminen – olisi voinut jäädä sanomatta.

18.9.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa