Aluevaalien asiantuntijat kirjoittavat

Scheinin Mika
Aloitamme tänään tammikuun aluevaalien asiasisällöstä kirjoitussarjan kirjoituksia palstalla.
Professori Mika Scheinin kirjoittaa:

 

Painotusta pitää siirtää ongelmien ja sairauksien hoitamisesta hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen sekä ongelmien ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Oikea-aikainen kuntoutus voi estää monen ongelman pahenemisen.

Hoidon saatavuuden, ikääntyneiden hoivan, lasten turvallisen kasvun ja vammaispalvelujen turvaaminen ja kehittäminen julkisella rahoituksella – verovaroin – on haastava tehtävä, kun tekniset mahdollisuudet hoitaa ihmisten sairauksia koko ajan lisääntyvät ja väestö samalla vanhenee. Jaettavaa ei ole rajattomasti.

Panostus sosiaali- ja terveyspalveluihin pitää käyttää niin, että saamme parhaan mahdollisen hyödyn, joka jakautuu sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Vaikuttavuus täytyy pitää kaiken päätöksenteon perusteena. Hyvinvointialue tarjoaa kuntaa suurempana toimijana mahdollisuuden järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut tehokkaasti ja laadukkaasti.

Itse palvelut uudistuvat kuitenkin työpaikoilla. Paras viisaus oman työn parantamisesta on yleensä työntekijällä itsellään. Johdon tehtävänä on taata työn tekijöille olosuhteet, joissa työt voi tehdä hyvin.

Koko kirjoitus luettavissa: https://www.sdpnaantali.fi/kirjoituksia/26222-2/

30.12.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa