Aloite toisen asteen opiskelijoiden tuen turvaamisesta ja Pirjo Majan muistaminen

Valtuuston sd-ryhmä 20240506

Naantalin valtuusto toimii tehokkaasti ainakin jos valtuutettujen puheenvuorojen mittaa pidetään arvion perustana.
varsinaisista asioista käytettiin  viisi puheenvuoroa, jotka kestivät vain murto-osan Naantalin Energian johtajan selvityspuheenvuorosta.

Valtuuston sd-ryhmässä olivat varavaltuutettu vahvoilla kuvaas ovat tuuraamassa esteen ilmoittaneita
Lauri Lainetta, Hannu Aaltoa, Kimmo Ahoa ja Kaisa Sipposta:
Satu Aaltonen, Hannele Vienonen, Eliisa Ansamaa ja Heikki Lindgren.

Eturivissä vasemmalla  olevaa Pirjo Majaa muistettiin 60-vuotissynttäristä ja hänelle laulettiin.
Pirjo itse ilmoitti ei huomanneensa mitään rajapyykin ohituksen jälkeen. Ei tietenkään, kun on aktiivinen, osaava  ja muita auttava ja sen lisäksi vielä iloinen!

Varsinaisena asian oli Naantalin Energian neljän miljoona takaus, jonka selostusta ja vaihtoehtojen puutteellisuutta piti Sd- ryhmä sellaisena heikkoutena, että asia olisi pitänyt kunnolla valmistella. Sirpa Hagsberg esitti asian palauttamista, joka ei saanut taakse muita kuin oman ryhmän .
Naantalin valtuutetut luottavat ja uskovat, mutta eivät paljon välitä asioiden avoimuudesta! Rikkaan kelpaa olla suurpiirteinen.

Valtuutetut saivat tosin ilmeisesti palautusesityksestä pelästyneiden valmistelijoiden  tuomaan NE:n toimitusjohtajan paikalle selostamaan, mihin rahaa käytetään. Verkon kehittäminen vaikutti järkevältä.

Sen sijaan  siinä sivussa lausuttu väite, että Naantalin Energia tekee harkittuja päätöksiä, sai Sirpaa kannattaneen  Mikko Rönnholmin muistuttumaan että kehumiseen ei ole aihetta, kun sekä myynti että tuotantohankintojen  päätökset ovat aiheuttaneet merkittäviä tappioita.

Koko lystin maksajina ovat olleet monopolitoiminnasta voittonsa saaneen yhtiön  kalliiden siirtomaksujen maksajat, jotka ovat olleet pitkään  piiloverotuksen kohteena.

Kokouksen lopussa sd-ryhmän puheenjohtaja Sirpa Hagsberg  teki valtakunnallisen aloitteen toisen asteen oppilaiden tuen turvaamisesta:

Valtuutetuille kuuluvaa aloiteoikeutta käyttäen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esittää, että:

1)       Naantalin kaupungin  edunvalvonnan tavoitteeksi asetetaan valtioon vaikuttaminen, jotta päätetty koulutusleikkaus perutaan asian jatkovalmistelussa yllä mainituilla perusteilla ja 

2)       Naantalin kaupunki  päättää selvittää eri keinot turvata aidosti maksuton ja yhdenvertainen toisen asteen koulutus oppivelvollisuutta suorittaville asukkailleen kustantamalla yli 18-vuotiaiden toisen asteen oppimateriaalit, mikäli valtio toteuttaa koulutusleikkauksen.

 

 

 

7.5.2024

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa