Älä usko sote-seireenien lauluja

Valinnan vapauden kuoppa Aki Linden 20190210JPG

Aki Linden puhui lauantaina Naantalissa ja kirjoitti eilen sivuillaan ( https://akilinden.fi/sote-uudistus-ja-valinnanvapauden-kuoppa/)   hyvin vaikuttavan esimerkin avulla selityksen siitä mistä sotessa on kysymys.

Hänen taustoja avaava artikkeli, joka löytyy yllä olevan linkin kautta, valaisee asiaa niin, että sumutuksen kohteena oleva kansalainen me mattimeikäläiset ja kokoomuksen harhaan juoksuttamat sarisairaanhoitajat voivat nähdä sote- uudistuksen perimäisen tarkoituksen amerikkalaistaa Suomen kohtuullisesti toimiva, vaikka paikoin epätasa-arvoinen systeemi entistä huonommaksi.
Näin Akin artikkeli loppuu:

Lopputuloksena tästä kaikesta meillä olisi hyvin ”amerikkalaistyylinen” terveydenhuolto.
Julkisten menojen kurissa pysymistä säädeltäisiin alhaisilla tuottajakorvauksilla ja omavastuita kasvattamalla ja tämän rinnalla kasvaisi kansalaisten itse maksama osuus ja sitä tuottava yksityinen sektori. Kansalaiset alkaisivat ottaa vakuutuksia itselleen – vielä enemmän kuin nyt. Koko järjestelmä muuttuisi lähtökohtaisesti yksityisesti tuotetuksi ja vakuutusyhtiöiden kautta rahoitetuksi.
Päivystävät julkiset sairaalat jäisivät perinteiselle julkiselle sektorille akuuttihoidon ruuhkineen ja työntekijöiden ”suolakaivoksiksi” kokemiksi. Päivystysuudistuksilla viime vuosina on jo tähän suuntaan otettu askelia.

Nyt alkaa olla KOHTALON HETKI pysäyttää edellä kuvattu kehitys. Se, että puheissa puhutaan ”epäkohtien korjaamisesta” myöhemmin, jos uudistus nyt saadaan läpi, on seireenien laulua!

11.2.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa