Aki Linden on liian sopiva pormestariksi

Erikoissairaanhoidonkustannukset Linden 20210203

Aki Linden pärjää liian hyvin. Hän tuntee, tietää ja osaa, sanalla sanoen hän on liian fiksu  – ylivoimainen Turun pormestariksi.

HUS:n nykyisessä hankintatoimissa on havaittu puutteita. Nyt on sitten fokusta siirretty menneisiin Aki Linden aikoihin. Sattuman satoon ei usko kukaan. Sylttytehdas on siellä jossakin. Liian hyvin   pelaa YLE ja keltaisen lehdistö yhteistyö.!
Tämä on mahdoton tilanne  Akille. Asioiden tutkimukset ja oikeudellinen arvio ei ehdi valmistua ennen kuntavaaleja.  Joten nyt voi vapaasti hutkia kun ei tarvitse välittää tutkimuksien tuloksista. Raukkamaista, mutta kyllä kansa tietää ja monet ymmärtävät jopa lukuja!

Aki kirjoittaa omasta HUS ajan tuloksista fb-sivuillaan  seuraavasti

En tiedä onko tämä kenellekään muulle tärkeä tieto, mutta minulle se on:

Vuonna 2000 kun HUS varsinaisesti aloitti olivat Uudenmaan kuntien erikoissairaanhoidon nettokulut 592 euroa asukasta kohti. Nykyisellä rahan arvolla ( indeksi 100 vuonna 2000, 130 vuonna 2018 ) tuo olisi 770 euroa. Vuonna 2018 olivat nettokulut 1080 euroa. Muutos on siis 488 euroa (tai 310 euroa) ja prosentuaalinen muutos 82% (tai 40%).

Sama muutos muualla Suomessa eli yhteenlaskettuna 19 muun sairaanhoitopiirin alueella oli vuoden 2000 551 eurosta (tai indeksoituna vuoden 2018 rahan arvoon 715 euroa) vuoden 2018 1320 euroon. Muutos on 769 euroa (tai 605 euroa), ja samat prosentuaalisesti 140% (tai 84%).

Taloudellinen hyöty HUS-alueen veronmaksajille voidaan laskea esimerkiksi seuraavasti: erotus 1320-1080 = 240 euroa, kerrottuna 1,6 miljoonalla asukkaalla = 384 miljoonaa euroa, siis vuodessa!

Tietenkin myönnän, että muuttovoittoisen alueen palvelurakenteen ”sopeuttaminen” kasvavaan väestöön ei ole yhtä vaikeaa kuin väestöään menettävän alueen palvelurakenteen sopeuttaminen. Mutta kovaa työtä tehokkuuden parantamiseksi sekin vaatii. Kokemuksesta tiedän.

Tuli näinä päivinä tällaiset tilastot mieleen.

Tein oheisen palkkikuvion asian avaamiseksi. Vaikuttavaa – lyhyestu sanoottuna

Asian selkeyttämiseksi tein yksinkertaisen pylväskaavion asiasta, joka on oheisena kuvana.

3.2.2021

1 Vastaus artikkeliin

  1. Aki Linden edustaa julkisen terveydenhoidon hallintoasiantuntijana ja politiikan pragmaatikkona varman suomalaista huippua. En katso puoluetta, vaan henkilöä ja kannatan turkulaisena Turun pormestariksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa