Äänestysprosentti laskee… tarvitaanko herätystä?

Seurakuntavaalien tulos 20221121
Tästä alta näkee kaikki vaalitulokset.  Artikkelikuvassa näkymäkaappaus

https://www.naantalinseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/paatoksenteko-seurakuntayhtymassa/seurakuntavaalit/naantalin-seurakunta

Onnittelemme valittuja ja toivomme, että pitävät mielessä seurakunnan palvelutehtävän ja huomaavan, että jotain tartis tehrä!

21.11.2022

3 vastausta artikkeliin

  1. Olen samaa mieltä äänestys aktiivisuudesta, mentiin Naantalissa pohja lukemiin 11,1% kun viimevaaleissa 13.7 % . Vaikka äänestys ikäraja on laskettu 16 vuotta täyttäneisiin, oli tulos nolla. Mielestäni kirkon yläpäänjohdon piispoja myöten otettava asia vakavuudella. Olemme liian vanhollinen yhteisö. Kirkkolaki olisi ensisijaisesti uusittava, esimerkiksi maallikot johtamaan seurakuntaneuvostoja ja yhteistä kirkkoneuvostoa. Tämä on yksi esimerkki. Onko nykyinen jumalanpalvelus-elämä aikansa elänyt?
    Tällä vaalituloksella on elettävä seuraavat neljä vuotta. Ruusu-ryhmän vetäjänä kiitän kun lähditte ehdokkaaksi. Kiitän myös jotka äänestitte meidän ehdokkaita. Onnittelut valituiksi tulleille!

  2. Ihmiset mieltävät seurakunnan hengellisenä toimijana, joka liittyy elämäämme muutosriiteissä, kuten kasteessa, ripillepääsyssä, avioliitossa, kuolemassa. Mutta nämähän eivät liity seurakuntien luottamuselinten toimintaan. Harva ymmärtää, kuinka paljon muuta seurakunnat tekevät. Lapsi-, nuoriso- ja perhetoimintaa, diakoniaa, kulttuuritapahtumia, ja sen lisäksi hautausmaiden ja rakennus- ja kunnossapitopuolen investoinnit. Olisi hyvä, jos ehdokkaat valaisisivat näitä seurakunnallisten luottamuselimien päätettävissä olevia keskeisiä tehtäviä meille äänestäjille. Itse en kuulu kirkkoon uskonnollisista syistä, vaan siksi, että seurakunnat tekevät merkittävää sosiaalista ja kulttuurityötä yhteiskunnan keskeisenä selkärankana. Liian harva tietää näistä. En tietenkään kuvittele, että valistus vaikuttaisi merkittävästi aktiivisuuteen. Voisi se kuitenkin jarruttaa kirkosta eroamista, jos ihmiset tietäisivät, mitä heidän kirkollisverollaan vaalitaan, suojellaan ja rakennetaan. Pelkästään kirkkorakennustemme ja sen myötä kirkkotaiteen ylläpito on keskeinen osa kansallista kulttuurihistoriaa. Mielestäni emme kaipaa oleellista modernisointia kirkollisiin menoihin, onhan sitä tehty vaikka kuinka. Nyt voisi olla luottamushenkilöiden mahdollisuus modernisoida rooliaan ja seurakunnallista läsnäoloaan, vaikkapa kertomalla oman seurakuntansa tärkeistä tehtävistä ja aikaansaannoksista vaalikauden aikana aina silloin tällöin omissa paikallismedioissaan kautta maan. Olis maar hieno herätys.

  3. Onhan teillä uskovaisilla niitä herätysliikkeitäkin. Onkohan black-
    friday tarjouksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa