Ilkka Kanerva on kuollut

Ilkka Kanerva 20151005

Vaikka en tuntenut Lokalahden Leiskun neljännesmaileri Ilkka Kanervaa, olin jo 60 vuotta sitten kuulut hänestä poikakavereilta.

Vasta politiikassa tapasin hänet  ensin Juffen ringin puuhamiehenä ja sitten vaalikeskusteluissa vuodesta 1975 alkaen olen istunut hänen oikealla puolellaan. Eduskuntaan mennessä sain vanhemmalta kollegana  apua. Reilu kaveri.

Ikessä oli monta puolta.
Hänessä oli vetovoimaa joka ihastutti ja vihastutti. Kulunut sanonta: Hän oli mainettaan parempi, osuu oikeaa hänen kohdallaan.
Nimittäin liian usein häntä pidettiin pinnallisena, sanataiturina.  Oman arvioni mukaan kysymys oli nopeudesta, ahkeruudesta ja kyvystä löytää oleellisin.
Iken käyttämä Linjan vetäjä ei ollut huono slogaani. Se ei tarkoittanut mutkat suoriksi vaan se oli ajassa elämistä, joustavuutta ja uuden suunnan etsimistä.

Edustajatyön lisäksi olen Iken kanssa ollut läheisessä käytännön yhteistyössä. Varsinais-Suomen liitossa, Imatran Voimassa, Turun Seudun Energiantuotannossa
Yhteistyö oli helppoa ja hedelmällistä usein suorastaan mukavaa jopa hauskaa. Hänellä oli loistava huumorintaju – ellei sitten puhuttu urheilusta, joka oli hänessä pintaa syvemmällä.

Ilkka  Kanervalla oli paljon ystäviä, kavereita vielä enemmän ja tuttavia kaikkialla.   Naantalin Mannerheiminkadulla hänen kanssa kulkiessa sain huomata, että tunsi tuplasti vastaantulijoita enemmän kuin paljasjalkainen naantalilainen.  Hänen oli sosiaalisen kanssakäymisen suurmestari.

Pitkäperjantaiaamun netin uutisten selailussa katse pysähtyy Demokraatin uutiseen:  Ilkka Kanerva on kuollut. Hänen sairaudestaan tihkuneista tiedoista huolimatta tietoa on mahdotonta uskoa todeksi.
Tai miksei sittenkin näin voi käydä  lannistumattomalle puurtajallekin, kohtalon määräämä aika voi tulla silloin kun häntä olisi eniten tarvittu.

Silmissäni on Ike, jonka airo vetää tyhjää kun hankain on irronnut…

MR

15.4.2022

1 Vastaus artikkeliin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa