Aloitteiden tappoa – siinä kaikki

Valtuuston esityslista A 202201313

Naantalin valtuustossa käsitellään epätasaisesti asioita. Vähättelemättä aloitteiden merkitystä ei tällainen lista tunnu hyvältä, lausui Lauri Laine ja toivoi parempaa koordinaatiota.

Tästä kokous alkoi. Valtuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila, ps myötäili Laineen linjaa ja  puhui toimintakellosta, jonka puitteissa yritetään jatkossa toimia johdonmukaisemmin.  Esimerkiksi verot ja budjetti tullaan tänä vuonna käsittelemään samassa kokouksessa.

Tällä kerralla panopiste oli aloitteissa.

Ne olivat  asiallisesti valmisteltu. Myös keskustelussa oli fiksuja pointteja. Sosiaali- ja terveyspuolen  aloitteita käsiteltäessä oli sellaista  pienoisaluevaalien henkeä, johon perussuomaliset osallistuivat asiaa puhuen.
Kun nyt ei oltu onnistuttu tekemään toivottuja parannuksia, jouduttiin huomaamaan, että se oli sitten tässä ja ne  asiat kuuluvat hyvinvointialueille.

Vanhusten palvelutaloasia oli esille siksi, että viime vuonna oli kerrottu, että asia etenee ja tuloksia tulee. SD-aloitteelle selvittää vanhemman väen näkemys paikasta ei saanut kannatusta eikä laaja NTYS:n kyselyn keskusta vaihtoehdon kannatuksesta ole vaikuttanut ratkaisuun. Luonnonmaalle mennään kun päätös vihdoin kukkaisia myöhässä tehtiin.  Pahinta on,  että   Nyt , että kaikki siirtyy niin pitkälle, että  fataalit on ryypätty, eikä asia enää ole yksistään  Naantalin käsissä.
Kilpailutukset käynnistyvät Luonnonmaan tontin osalta ja asia on kaupunginhallituksessa vielä tässä kuussa ja sen jälkeen kesään mennessä kilpailu suoritetaan ja syksyllä sitten ratkaistaan, että mikä porukka Luonnonmaalla alkaa toimia.

Ja kyllä olisi todellakin aika saada jotain valmista, kun tällä hetkellä naantalilaisia on sijoitettuna ympärimaakuntaa ja kun joka vuosi kysyntä kiihtyvästi lisääntyy.

Mikko Rönnholm, sd valitteli, ettei Aurinkosäätiön laajennuksen kaava ole edennyt monista päätöksistä huolimatta. Asiassa kuultiin sellainenkin väite Jan Lindströmin, kok suusta, ettei keskustan rakennekaavassa ja osayleiskaavassa ole mahdollisuutta laajennusta kaavoittaa.
No ehkä jostain löytyy faktan tarkastaja, joka selvittää miten asian laita todellisuudessa on.

Selväksi kävi, että kyseessä on kuuma peruna ja että Aurinkosäätiön hankkeen vastustaminen on mennyt vahvasti periaateruutuun.
Ihmetellä pitää, että miksi?
Onko kyseessä vain vallan sokaisemaa  pullistelua vai onko tautalla jokin muu kuten suosikki toimijan tukeminen. Kilpailuratkaisu voi tähän tuoda lisävalaistusta – ehkä.

Vain yksi aloite tehtiin.
Mikko Rönnholm oli kirjoittanut aloitteen TS:n Naantali- Raisio välisen E 18 tien uutisen pelästyttämänä. Hanke ei ole päässyt virkamiesten investointilistoille Väylävirastossa ja kaupunginjohtaja on reipassanaisesti asiaa komentoinut. Aloite on luettavissa blogipalstalla.

31.1.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa