Viimeinen valtuusto 522 sivua tekstiä ja yläkanttiin ylistystä

Sankarille shampanjaa 20210607

Naantalin valtuustossa ei sanoja säästelty.

Toisto tehoaa ja kertaus on opintojen äiti. Naantalissa  kaikki enemmän kuin hyvin. Kaiken takan on kaupunginjohtaja Jouni Mutanen (kesk), joka lopettaa kaupunginjohtajan hommat ja jatkaa uuden kaupunginjohtajan preppauksen ja sitten sen jälkeen hän tekee jotain muuta tärkeää. Kehumisen sanojen määrässä ja ladussa ei ollut enää tyyliä. Imelyys ei kuulu demokratiaan.

Tilinpäätös hallitsi keskustelua. Lauri Laine osaa tiivistää. Laurin hyvä puhe on kirjoituksia palstalla.

Sirpa Hagsberg ja Mikko Rönnholm muistuttivat, että paremminkin voisi olla. Reilumpaa peliä toivottiin ja Sirpa palautti mieleen keskeisiä asioita; meren pelastamista ja monitoimihallin kiirehtimistä. Valtuuston listalla oli liikaa asioita peräti 522 sivua, oli Mikko laskenut. Paremmin on organisoitava ja avoimempaa pitää hallinon olla.
Sirpa teki aloitteen Vanhan Raatihuoneen saamisesta kultturin käyttäöön

Muiden puheenvuoroista mieleen jäi Juha Haapakosken, kok asiallinen ja valaiseva esitelmä mittareista ja Vilhelm Junnilan, ps puheenvuoro, jossa ei maahanmuuttajia mainittu, sen sijaan kummeksuttiin aiheesta  työpaikkakehityksen surkeutta.

Jotenkin surkuteltavaa oli Markku Tuunan ja Jan Lindströmin koronvaihtosopimusten kömpelöt puolustukset. Eihän kukaan ole heiltä odottanut mitään  asiantuntemusta, sillä eihän kukaan tulevaisuudesta voi varmuudella mitään tietää.  Mutta pitäisi tietää, ettei tiedä ja se olisi syytä oppia. Toivotaan jatkossa parempaa herraonnea ilman sukupuolta.

Ps. lisätty 8.6.2021

Ps. Vihreiden Jarkko Kanervan ja Eero Latvalan aloite-esityksissä oli varmaan vilpitöntä yritystä edistää asioita. Mutta selitystekstit menivät överiksi – vaalityöltä ne tuntuivat.

Kukkasloistoa oli valtuustossa, kun kaupunginjohtajaa ja muita korokkeella olevia muisteltiin.

Tämä nykyinen ajoitus on sillä tavalla hankala, että väistyvä valtuusto ei  kokoonnu kiittelemään erityisesti  poisjääviä ihan erikseen, kuten aikaisemmin tapana on ollut.
Olisi enemmän kuin kohtuullista, että tämä juttu yritettäisiin paikata –

Nimittäin mielessä on pidettävä, että valtuutettu on naantalilaisten valitsema ylin päättäjä, joka tekee työnsä vapaa-aikana – ei niin suurta korvausta vastaan. Joten arvostukseen on todellista aihetta.

Jos voimia riittää, niin tällä palstalla palataan vielä tähän asiaan kasvojen kanssa.

8.6.2021

2 vastausta artikkeliin

  1. Olen aistivanani jonkin moista kritiikkiä Jouni Mutasta kohtaan. Pitää kuitenkin pitää visusti mielessä ja muistaa, huolimatta joidenkin asioiden passiivisesta unohtamistaidosta, että Jouni Mutanen oli valittava Naantalin kaupungin johtajaksi muun muassa M.R:n milepiteen mukaan, sillä Naantali kuulema tarvitsi silloin SOTE-alan erikoisasiantuntijaa. Valittavana olisi ollut myös yhtenä mahdollisuutena niin kaupungin virkamiehenä kuin naapurikuntien kunnanjohtajana toiminut henkilö, ei jostain syystä kelvannut.

  2. Eräskin Lauri K. käytti, jossain kahvilatilaisuudessa,
    vaaliteemanaan Naantalin liittämistä (T-kirjaimella alkavaan)
    naapurikaupunkiin. ”Valitkaa minut ja valkeus laskeutuu yllenne”
    Sitäpaitsi, tässä raukassa kaupunkipahasessamme on totuttu
    erottamaan kaupunginjohtajia, Jouni vain toimi omatoimisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa