Palvelutalo ratkaisu siirtyy tulevaisuuteen

Palvelutalovaihtojen jakautuma 20210522JPG

Ikäystävällinen ohjelma runnattiin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa maaliskuussa läpi, vaikka sosialidemokraatit hyvillä perusteilla ehdottivat esityksen parantamista ja palauttamista.

Muistellaan vähän menneitä:
Kaupunginhallituksessa esittivät sosialidemokraatit ohjelmaan liittyvän oleellisen lisäyksen, joka kuului

 ”Kaupunginhallitus edellyttää erillisen toteuttamissuunnitelman laadintaa vuosille 2021, 2022, 2023 ja 2024. Toteuttamissuunnitelman Tulee Sisältää Tavoitteet, toimenpiteet, Kustannukset / resursoinnin, vastuut ja ja seurannan Ikäystävällinen Naantalin -ohjelman mukaisista kehittämisehdotuksista.”

Valtuustossa kaupunginhallituksessa tehtyyn ehdotuksen vedoten yhtäältä ja toisaalta valtuuston tulevasta vaihdoksesta johtuen esitti sd-valtuustoryhmä asian palauttamista seuraavasti:

Ehdotamme, että ikäystävällinen Naantali ohjelma palautetaan uudelleen valmisteltavaksi siten, että sen hyväksymiskäsittely siirtyy seuraavien kuntavaalien jälkeen valittavan valtuuston käsiteltäväksi 

Kaikki ehdotukset kaadettiin pilkallisten huomautusten kera. Vain sd+vas. valtuutetut yksin puolustivat perusteluja esityksiä.

Valtuusto ei ole edes kumileimasin Naantalissa

Hyväksytyn ohjelma konkreettien kohta kuuluu:

Palvelutarpeen kasvusta vuoteen 2025 aiheutuvien 40-50 tehostetun palveluasumisen ja 25- 30 palveluasumisen lisäystarpeen tyydyttämiseksi selvitetään eri vaihtoehtoja.
Rakennuttamisen ja palvelujen järjestämisen vaihtoehdoista tehdään ehdotukset 30.6.2021 mennessä.

Nyt kaupunginhallitukselle ei  kerrota auoraan, että tästä päätöksestä ei välitetä.  Tuon maaliskuun valtuuston selkeän kohdan osalta merkitään tiedoksi, että asiaan palataan elokuussa.
Onko kaupunginhallitus on siis ensimmäisenä ohjelman toteutusta koskevana toimenpiteenään muuttamassa ohjelmaa tältä tärkeältä kohdalta, kun virkamiehet ilmoittavat, että valmistelu jatkuu ja asia siis siirtyy sittenkin  uuden valtuuston käsiteltäväksi!

Tämä on taas viimeisin malliesimerkki valtuustoon päätöksiin suhtautumisesta. Tämä on myös selkeä osoitus, että demarien, vaikka kuinka perusteltu ehdotus , ei voi tulla hyväksytyksi vaan se sitten kaikessa hiljaisuudessa uitetaan kaupunginhallituksessa  kantaa ottamatta eteenpäin.: Kohti tuntematonta tulevaisuutta.
Olisiko ja aika palata vanhan ajan yhteistyöhön, jossa vähemmistön ääntäkin kuultaisi! Vakavialla ihmisten palveluasioilla ei saa pelleillä.

31.5.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa