Lehtiä kannattaa lukea otsikkoa tarkemmin

Sipponen kertoi tarinan RS 20210309

Sipponen on havainnut hälyttäviä merkkejä. Mihin on Naantali menossa?

– Yli 75-vuotiaiden määrä on vahvasti kasvamassa, ja kun syntyvyys on laskenut melkein puoleen, niin Naantali on vahvasti ikääntymässä. Tämä ei ole välttämättä ollenkaan huono asia. Toinen asia, joka valitettavasti on huono, on että Naantali on menossa kohti nukkumalähiöitä, koska työpaikkojen omavaraisuus lähestyy 60:a prosenttia tämän vuoden lopussa. Työpaikkojen määrän kehitys väärään suuntaan ei ole yltänyt mihinkään keskusteluun.

Näin puhuu Kalle Martti Sipponen RS:n haastattelussa 

Kannattaa lukea niidenkin, jotka tuntevat puhumattakaan muista. Ja kannattaa miettiä esimerkiksi  tuota työpaikkaomavaraisuus asiaa.
Naantali on niin loistava juttu, että täällä voi jäädä huomaamatta vakavatkin ennusmerkit. Itseriittoisuus on vaarallinen tauti.
Naantali on tarvinnut ja tarvitsisi Kallun kaltaista virkamiehistä; hänen juttu on ollut tietää ja toimia. 

Ja tästä on hyvä jatka siitä mitä RS:n toimittaja Mika Peltotalo on lukenut ja mitä mieltä hän on  9.3.2021 lehdessä  

10.3.2021

3 vastausta artikkeliin

 1. Martti Sipponen aloitti kunnallispoliittisen uransa silloisen paikallisen Liberaali-puolueen nokkamiehen Aarre Mäkisen assistenttina, ja yhdessä hoitivat Jorma Kallion valintaneuvottelut uudeksi kaupunginjohtajaksi (oli harvinaisen pitkäaikainen kaupunginjohtaja 1976-2000). Näin Mikko Rönnholm muisteli Yhteinen Naantali lehdessä 3/1988 artikkelissaan “Kolme kopla- neljän klikki”. Martti Sipposesta kehittyi näiden alkutaivalten jälkeen pelkän luontaisen lahjakkuutensa turvin, turmelematta sitä minkään opinahjon kulutuksella, Naantalin kehityksen kannalta varsin positiivinen ja merkittävä toimija.

 2. Vaikka Kallun toimet ja tulokset kaupungin johtavana virkamiehenä ja lopulta kaupunginjohtajana (aivan liian myöhään ja liian lyhyen aikaa) ovat kiistattomat, silti joidenkin on vaikea hänelle antaa se kunnia, joka hänelle kuuluu. Olin itse Naantalissa 12-vuotta valtuutettuna, kunnes muutin ulkomaille, ja koko tuon ajan näin läheltä kuinka Kallu oli se voima, joka piti rattaat pyörimässä.

  Onneksi Naantalille, Kallu antaa edelleen panostaan Aurinkosäätiön toimitusjohtajana. Toivon viisautta virkamiehille ja päättäjille olla myötämielinen Aurinkosäätiön kehityshankkeille ja hyödyntää se tehokkuus ja osaaminen, joka siellä on. Tänään luin Rannikkoseudun nettisivuilta, että kaupunki etsii yhteistyökumppania palveluasumiseen. Ehkä vedän turhan suoria johtopäätöksiä siitä, että Aurinkosäätiölle haetaan vaihtoehtoa, turhaan. Pienellä kaavamuutoksella Naantalilla on erinomaisesti toimiva kokonaisuus, on hyvä nähdä metsä puilta ja antaa toimivan organisaation kehittyä ilman tekaistuja rajoitteita.

  Onnittelut Kallulle Brysselistä, toivottavasti nähdään Naantalin kesässä!

 3. Kiitos hienoitta kommenteista
  Matti Rantasta pitäisi Naantali ja naantalilaisten kiittää siitä, että Kallu tuli vt kaupunginjohtajaksi valituksi. Se tapahtui yllättäen eikä Kokoomuksen valmistelemana kokouksessa, kun KH:n puheenjohtaja ei pystynyt esitystä tekemään. Matti sen teki.
  Se oli isänmaallinen teko Matti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa