20 minuutin valtuusto

Pikavaltuusto 20190429

Naantalin valtuusto ei ole koskaan ollut kovin keskusteleva; asiat on hoidettu ripeästi ennakolta sovitussa järjestyksessä.. Tämän vuoden puolella vauhti on varmaan ollut kaikkien aikojen parasta. Aikaa mitataan minuuteissa ja siitä suurin osa menee aloitteisiin ja muodollisuuksiin. Tällä kerralla oli puheenjohtajalla aivan erityinen  ilo onnitella Vilhelm Junnilaa vasta valittua kansanedustajaa kuin myö lautkauntiin yksimielisesti valittuja.
Lauri Laine sd oli kiinnostunut kuulemaan jäähellien yhdyskäytävien käänteistä ja suomalaiseen tapaan kaupunginjohtaja kyseli salin suunnallta kun häneltä vastausta odotettiin.  Jonkinlainen  rymättyläläisten pikku lattiadebatti siellä käytiinkin. Asiasta ei nyt varisnaista selvyyttä tullut, mutta mitäs valtuustolle kuuluu, kun kaupungilla on hyvät virkamiehet  ja hallitusherrat.

Sirpa Hagsberg sd esitti  luonnonmaalaisten huolen uusien kaavojen tiesuunnitelmista takia  seuraavan sisältöisen aloitteen:

VALTUUSTOALOITE: Sirpa Hagsberg ym

Rymättyläntien eteläpuoleisen asuinalueen ja Luonnonmaan perhetalon asemakaava on valmistelussa ja valmisteluaineisto on nähtävillä 29.3-30.4.2019. Perhetalon yhteyteen suunnitellut kaupan palvelut sekä koulu ja päiväkoti ovat palveluja, joita myös esim. Kaivolan ja Linnavuoren asukkaat tulevat käyttämään. Kun näitä alueita aikanaan rakennettiin, puhuttiin tulevien vuosien visiona Linnavuorenkadun ja Kaivolankadun jatkamisesta. Nyt molempia katuja ollaan jatkamassa uuden perhetalon alueelle, jotta palvelujen käyttäjien ei tarvitse kiertää Käköläntien risteyksen kautta.
Linnavuoren ja Kaivolan alueet ovat rakentuneet 1990-luvun alusta lähtien pientalovaltaisesti. Sekä Kaivolankatu että Linnavuorenkatu ovat melko kapeat, eikä niitä ole suunniteltu jatkuvalle läpikulkuliikenteelle. Asukkaiden huoli turvallisuudesta ja rauhallisen asuinympäristön menettämisestä on aito: pitääkö Luonnonmaata kehittää jo muokkaantuneiden viihtyisien asuinalueiden kustannuksella?
Esitämme, että kaupunginhallitus ottaa aktiivisen otteen tähän asemakaavoitukseen ja pyytää selvittämään tielinjauksille lisävaihtoehtoja. Pidämme samalla kuitenkin tärkeänä, että joka tapauksessa kevyenliikenteen reitistö Kaivolasta ja Linnavuoresta uudelle perhetalolle tehdään turvaamaan sujuva ja turvallinen asiointi- ja koulumatka.

 

29.4.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa