Vennamon haamu

Vennamonkanssaeduskunnassa20181020.jpg

Naantali päivän Aallon Hanski lähetti ihmettelevän ” paheksuvan” kysymyksen, että missä porukassa kuvassa ollaan.
Isänmaan asialla Mauno Koivistoa tukemassa, vastailin ja sitten kaivoin käsiini Hanskin lähteen eli Aarni Virtasen kirjan: Vennamo: Mies ja hänen puolueensa.

Ihan hyvä tarina, vaikka melkoiselle kiireellä - ihan kuin olisi oma tekeleeni. Kirja on hyvää kronikka ja siitä ja siitä pääsee jyvälle siihenkin, mistä nyt on kysymys.

Niin kuva oli ajalta, joolloin olin Veikko Vennamon ja Mauno Koiviston yhdysmiehenä ennen vuoden 1982 pressan vaaleja. Tehtäväni oli olla PUSKURI , VAIMENNIN JA PITÄÄ Vennamon into sopivana. Kirjassakin on todettu, että Koivisto tarvitsi ei sosialistisen tukimiehen. Olin samaa mieltä ja vaikka varmaan Veikolla oli sellainen viimeisen taiston henki, nyt ei Kekkosen kaverit nouse, niin uskon hänen olleen vilpittömästikin -sikäli kuin se yleensä politiikassa on mahdollista – Koiviston kannalla isänmaan parhaaksi.
Ja niin kävi ja kyllä me pienet karonkat Veikon laskuun pidettiin!

Olen epäonnistuneesti ja omaksi vahingokseni muistanut ja toistanut Veikon varoitusta: ”Muista, että jokaisen kepulaisen sisällä on on ahne ja kiero talonpoika”
Ei se ihan niin ole, sillä tunnen muitakin: Mikot Jokelan ja Pesälän sekä Ervelän Riston ja  Palmusen Laurin ja monia muitakin ihan toisenlaisia kavereita.
Mutta hyvä juttu, joka tuntuu menevät arkaan kohtaan lähinurkissakin, joten varoitus ei ollut ihan väärä.

Veikko ja Pekka Pennamo eivät olleet muukalaisvihamielisiä eivät EU:n vastaisia. Heidän isänmaallisuus ei ollut heikkojen polkeminen vaan vahvojen vastustaminen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!