Pirkko Kallio   -   demari täydestä sydämestään.

PirkkoKallioA.JPG

Tapasin Pirkko Kallion ensimmäisen kerran Osaava nainen messuilla vuonna 2004. Pirkko oli siellä Sosialidemokraattisten naisten -  ja minä Pamin osastolla. Vierekkäin kun siinä toimittiin, tultiin tutuiksi. Osoittautui, että Pirkko oli ollut  liikealan ammattiliitossa aktiivinen jäsen. Miehensä kanssa he  olivat todella toimiva pariskunta. Hänen miehensä  työskenteli  sähköliiton toimitsijana. Yhtenen harrastus oli  niin ay-toiminnassa kuin politiikan saralla. Usein ihaillen kuuntelin tarinoita niiltä ajoilta jolloin vielä työtä tehtiin täysin palkein aatteen vuoksi.. Jaettiin lakkolehtisiä aamutuimaan tehtaiden porteilla jne.

 Pirkko Kallio oli  muuttanut Turusta Naantaliin kesällä 2004.
Pian Pirkko tuli meille  kaikille  Naantalin työväenyhdistyksen jäsenille  tutuksi kun hän osallistui ahkerasti työväenyhdistyksemme  yleisiin kokouksiin. Pirkko oli myös naisjaostomme jäsen ja ahkera toimija naispiirin toiminnassa.
Turun Wanhojen tovereiden kokouksiin hän osallistui säännöllisesti.

Vaaleissa kun vaaleissa Pirkko teki tinkimätöntä työtä puolueen ja meidän ehdokkaiden eteen. Kuntonsa mukaan hän jakoi mainoslehtisiä keskikaupungilla vielä viime vaalien aikaan.

 Varsin pian tutustuttuamme, selvisi miten intohimoisesti hän suhtautui politiikkaan ja kuinka hän viimeiseen asti oli demariaatteen kannattaja.
Pirkolta sain usein tekstiviestejä, varsinkin eduskunnan kyselytuntien aikaan,  joissa hän  kiihkeästi otti kantaa asioihin.
Välillä  harmittelin, etten aina ehdi ja voi vastata hänelle. Hän vaan totesi, ettei se haittaa, pääasia, että voi purkaa mieltään kaikesta kuulemastaan kohtuuttomuudesta..

 Meillä kahdella oli mukava perinne, kävimme kerran kesässä  jossakin rannan kahvilassa munkkikahveilla, siitä pidettiin kiinni. Viime kesänä istuimme Luostarin puutarhassa ja ihmettelimme pilke silmäkulmassa, että kuinka yleensä voi olla muita puolueita kun meillä sosialidemokraateilla on niin  hyvät arvot jotka sopivat kaikille, eikä niitä kukaan voi sivuuttaa..

 Pirkko näytti meille kaikille mallin siitä, miten toimitaan kun sydän on täynnä oikeaa aatetta ja  kova palo toimia sen mukaan.

Tunnemme kiitollisuutta  kun saimme tutustua häneen.
Pirkko nukkui ikiuneen kotonaan 20.2.2013.

 Arja Savolainen

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!