Piirikokous ja pääomatulovero

Voimalla aatteen ja arkisen työn - tie hyvinvointihuomiseen. Ihmisen tarpeisiin muovataan maat ja materiat. Usko ihmiseen, parempaan aikaan. Sellaista sisältöä oli Nuorisomarssin maltillisissa sanoissa, joilla piirikokous Rafaelin enkeleiden laulamana alkoi.
Se loi pohjaa keskustelevalle ja päättävälle piirikokoukselle. Ei mitään nyrkkidiskotouhoa puoluekokouksen malliin!

Väistyvä piirin puheenjohtaja asiallinen ja selkeä sanainen Mynämäen valtuuston puheenjohtaja Juuso Alatalo avasi kokouksen 

  • Positiivisempaan suuntaan ei pakolla päästä. Kuntiin on kohdistettu kova paineita. Jokainen toimenpide vaatii aikansa. Kuntarakenne on rasitus. Kuntien luottamushenkilöt ja virkamiehet joutuvat koviin töihin, pahinta on kuitenkin epätietoisuus kuntalaisten keskuudessa. Kuntarakenteen ratkaisun tulee perustua vapaaehtoisuuteen ja yhteisen tahtoon. Siten voidaan saavuttaa rakentavaa ratkaisu eikä tule unohtaa yhteistyötä varteenotettavana vaihtoehtona.

Juuson kannattaisi pysyä asioiden käsittelyssä. Se sopii hänelle parhaiten. Eikä liian nuorena saa tulla liian valtiomiesmäiseksi ja hyvää tarkoittavat kertomukset perheen ensisijaisuudesta voivat joskus kääntyä itseään vastaan. Mutta ihan hyvä puhejohtajuus on takana.

Ministeri Krista Kiuru on piristävä ilmestys: Hesarin  Porin papupadaksi luonnehtima opetusministerimme selvitteli asiantiloja laajasti, liian pitkään, kuten itsekin totesi. Mutta kyllä siellä puhetulvan sisällä oli asiaa. Erityisesti arvostamme häntä siksi, että tiedämme hänen olleen kovimmin vastaan pannut kanto kuntarakennepakkoratkaisun kaskessa, Kiitos siitä.

Aivan aluksi Krista käytti vanhaa Erkki Liikasen kikkaa ja kysyi, että mitä haluatte kuulla.
Ja kaikennäköistä. saimme  kuulla, sillä puhe sisälsi monipuolista tietoa ja vahvoja näkökulmia. Hän jopa mainitsi, että puolue on tehnyt virheitä puolustuksen kuitenkin vastuunkanto vaikeina aikoina hallituksessa, jossa ei ole yhteistä ideologia.

  • Superperjantai eli marraskuun  viimeinen 29.11 lähestyy. Vaikeuksien rakentaminen aloitettiin elokuussa hyvässä tarkoituksessa. Uskottava  työmarkkinasopu  on ollut merkittävin elementti, myöskin se, että elvytetään investoimalla ei veroja alentamalla .
Mutta sitten tultiin tähän kuntarakenne - sote asiaan.

Krista Kiuru kertaisi oman kantansa pakkoon ja iloitsi siitä, että pakko ei näytä toteutuvan perustuslaillisista sysitä johtuen. Pakkoa ei tule eikä sitä tarvita. Tosin hän uskoi, että Henna Virkkunen tulee sitä esittämään joka tapauksessa. 

  • On olemassa erilaisia vaihtoehtoisia mahdollisuuksia järjestää kuntarakenne ja sote, oli Krista Kiurun vastaus.

Opetusministerin tehtäviä puolivuotta hoitanut Krista näki peruskoulun idean murentumisen. Siksi hän selkeästi sanoi, että on resursoitava opetusta niin, ettei eriarvoistuva kehitys jatkuisi. Piirikokouksen hiljaisuus todisti, että sali oli samaa mieltä.

Ihan omana näkemyksenäni totesin:

  • Rahaa eli resursseja tarvitaan. Hallitus on on hoitanut hyvin työmarkkina-asian ja elvytys investoimalla eikä veroja alentamalla on oikein.
  • Sen sijaan Kataisen hallitus on sortunut Kokoomuksen vetämään mielikuvapolitiikkaan ja on sen vanki. Sen pitäisi luopua sote - kuntarakenne jutusta ja pannan se parlamentaariseen valmisteleluun. Sillä hallitus voisi selvitä opposition paineesta ja ahdingostaan, mutta päkäpäisyttään en usko sen sitä tekevän.

Kunnallinen ikiaikainen NTY:n pääomatuloveroesityksemme sai laaja kannatusta ja julkilausumat menivät uusiksi. Selkeäsanaisesti Varsinais-Suomen Sosialidemokraattinen vaati sitä pikaisesti. Saa nähdä, joko tämän jälkeen puoluetoimisto vastaa kysymykseen, mitä on tehty puoluekokouksen päätökselle, jossa asian selvittämistä vaadittiin.
Ei huono piirikokous. mr 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!