Musiikki kehittää ja ilahduttaa

NMOBigBand20171007.JPG


Naantalin Musiikkiopiston konsertoi 45- vuotista taivaltaan hienolla konsertilla. 

Oppilaiden esitykset olivat tietenkin paras vastaus kysymykseen: Mistä on kysymys.

Sitä vahvasti täydensi rehtori Sauli Huhtalan sekä historiallinen että ajankohtainen selventävä esitys musiikkiopistosta ja sen liittymisestä musiikin koulutukseen.

Erittäin koulutettuna ja hyvin käytännön musiikkitaiteilijan työtä tekevä rehtori muisti Musiikkiopiston alullepanijaa Reijo Anttilaa ja pitkäaikaista edeltäjäänsä Reijo Aholaa.


Hän jaksoi myös osoittaa kiitollisuutta kaupungin osuudelle, niin toiminnan kuin tilojenkin suhteen. Tällaista harvemmin kuulee.

Musiikkiopisto kuuluu Naantalin seudullisiin panoksiin, josta voimme tuntea aiheellisesti hyvää mieltä. 350 oppilaan opisto on iso juttu, mutta ennen muuta se on iloinen asia. Se on toiveita herättävä yhteiskunnan monimuotoisuudesta ja kehityksestä. Elämää ylläpitävälle luovuudelle löytyy kanava ja niin läheltä.

Tulimme Kultarannan koulun johtajaopettaja Reijo Anttilan, kok kanssa uusina nuorina toivoina Naantalin valtuustoon vuoden 1968 vaaleissa. Reijo piti hauskoja puheenvuoroja; Kultarannan viemäröinnille löytyi rahaa, kun Reijo kertoi presidentin lisäävän lenkillään vauhtia Kultarannan koulun kohdalla.
Mutta Reijon juttu oli musiikki. Hän muisti kertoa musiikkikasvatuksen tärkeydestä meille vähemmän asiaa ymmärtäneille. Taisi sillä olla vähän vaikutustakin.

Tuo juttu musiikki veikin hänet niin, että hän jätti yhteen kauteen valtuustotyönsä ja ryhtyi vapaa-ajan harrastuksenaan johtamaan musiikkiopistoa. Reijon uraauurtava työ loi pohjan sille missä nyt ollaan. Kiitollinen kumarrus ja kunnianosoitus.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!