Jaakko Kalkkaan muistoa kunnioittaen

SuomenmaajaNaantali20171107.JPG

Entinen kaupunginjohtajamme 97 vuoden korkeaassa iässä kuollut Jaakko Kalkas siunattiin ja saatettiin Naantalin kirkkomaalle. Omaisten ja ystävien lisäksi myös Naantalin kaupunki muisti häntä. Kukkien laskun yhteydessä lausuin lyhyesti, mutta tarkoittaen Naantalin kaupungin tuntevan kiitollisuutta hänen elämäntyötään kohtaan.

Vaikuttava tilaisuus, jossa siunauspuhe oli hyvä ja toimitus päättyi papin laulamaan upeaan Herran siunaukseen.

Sen sijaan kukkatervehdyksien kohdalla taisivat maamme eri maakuntien tavat päästä yllättämään
Naantalissa soteveteraanien siunaustilaisuudessa on juhlallinen tapa päättää kukkatervehdykset veteraaniveljien kunniavartioon ja havuseppeleen laskuun urkujen soidessa hartaitten Oi Kallis Suomenmaan sävelten tahtiin.Taustaksi lainaus:

Oi, Kallis suomenmaa, jonka sävelmän pohja on kansanmarssi 1700-luvulta. Sanat ovat vuodelta 1920 Klemetin runokokoelmasta Mietteitä, mieliajoa. Ensiesityksen teos sai syyskuussa 1920 pidetyn Lapuan maatalousnäyttelyn yhteydessä. Teos nousi merkittävään asemaan talvisodan myötä, kun laulun teksti tuli kirjaimellisesti todeksi sankarihautajaisissa. Kertovat Suomen Laululeijonat 

Niin tapahtui nytkin. Me  useissa veteraanihautajaisissa olleet nousimme tavan mukaisesti kunnioittaen seisomaan sävelten soidessa ja kunniavartion astellessa arkulle.
Mutta sitten yllätykseksemme saimmekin kuulla, että se ei ollutkaan veteraanien vaan pohjalaisten vapaamuurien kunnianosoitus.
Tunsin oloni oudoksi, sillä kunnioitan kyllä sotaveteraanin muistoa, mutta en halua seistä vapaamuurareiden rivissä.
Vaivautuneisuuttani purkaakseni ja muillekin käyttäytymisoppia levittääkseni  tästä mainitsen.
MR


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!