Solidaarisuus EU:ssa on ratkaiseva tekijä.

AngelaMerkeneujahrsprache20180101.JPG

Angela Merkel ilmoitti uudenvuodenpuheessaan pyrkivänsä muodostamaan nopeasti uuden hallituksen.
SPD:ssä on vaikeuksia olla mukana, sillä monet vaistomaisesti vastustavat Merkelin kanssa tehtävää liittoa siitä saatujen huonojen kokemusten vuoksi. Sosialidemokraattien tarjous tukea Merkelin vähemmistöhallitusta ei häntä innosta.

Angela Merkel on merkittävin tekijä meidän suomalaisten kannalta; ei niin, että hän itse ratkaisisi sitä, mitä tulee, mutta siten, että se miten hänen käy tulee vaikuttamaan eurooppaalisten ja siten suomalaisten kohtaloihin.Siksi on aihetta seurata Saksan hallituksen muodostamista ja liittokanslerin puheita.

Uudenvuoden puheenvuorossaan Merkel myönsi, että saksalaisessa yhteiskunnassa näkyy lisääntyvä polarisaatio, koska kuilu kosmopoliittisesta muutoksesta menestyneiden ja siitä osattomiksi jääneiden välillä on kasvanut.

"Molemmat ovat todellisuutta maassamme: menestys ja luottamus, mutta myös pelot ja epäilykset", hän sanoi. "Molemmat motivoivat minua."

Hän puhui vanhoista ihmisistä maaseudun ihmisistä, jotka jonottavat lääkärille pääsystä ja myös niistä, jotka ovat huolissaan lisääntyvästä rikollisuudesta, väkivallasta ja hallitsemattomasta maahanmuutosta.

Merkel on tunnusti, että hän itse on polarisoinut Saksaa. Monet äänestäjät eivät ole koskaan antaneet anteeksi hänelle yli miljoonan turvapaikanhakijan päästämistä Saksaan Euroopan pakolaiskriisin 2015-16 aikana. Tämä on monien mielestä pääsyy CDU:n huonoon vaalitulokseen.

Merkelin julkinen tuki on heikkenemässä. Tuoreen YouGov-kyselyn mukaan, jos hänet valitaan uudelleen kansleriksi, niin 47 prosenttia saksalaisista haluaa hänen erottuvan ennen seuraavaa vuoden 2021 vaaleja.

Merkel esitteli uuden hallituksen painopistealueet, sanomalla,

että sen on tarjottava verohelpotuksia perheille ja investoitava enemmän hoitojärjestelmään, maaseutuyhteisöihin sekä oikeusjärjestykseen. Hän kehotti myös lisäämään "solidaarisuutta" EU:ssa ja hän tunnistanut tämän "tulevina vuosien ratkaisevaksi kysymykseksi".

Merkel toivoi enemmän keskinäistä kunnioitusta yhteiskunnassa ja kehotti saksalaisia ​​"olemaan huomaavaisia ja todella kuuntelemaan ja osoittamaan ymmärrystä" ja "tietoisemmaksi siitä, mikä todella yhdistää meitä".

Se taitaa olla turha toivo, kun AfD - kansallismielinen puolue vastustaa voimakkaasti maahanmuuttoa ja islamia. Se on tuonut uuden, särähtävän sävyn saksalaiseen politiikkaan; -AfD on todennäköisesti suurin oppositioryhmä valtiopäivillä.

Und Ihnen und Ihren Familien wünsche ich Gesundheit, Kraft, Zuversicht und Gottes Segen für das neue Jahr 2018. Toivotan teille ja teidän perheille terveyttä, voimaa, luottamusta ja Jumalan siunausta uudelle vuodelle 2018.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!