Voi meitä

Suurimmat säästöt kuntarakenteella ja terveydenhuollolla. oli 29.8.2013  iltauutisten väliaikatieto. Uskokoon ken voi, minä en.

Mutta näin sitä  toimitaan  hallituksessa, jossa prosessit ovat tärkeimpiä, kuin vaikutukset. Toivottavasti kuuluisa herra ja rouva markkina antaa tälle arvoa. Sosialidemokraatit ovat uhkarohkeasti luopuneet päättäväisestä pakkoliitosten vastustamiskannasta, ja ovat tulleet vedetyksi tähän seikkailuun, josta voi olla kovat poliittiset seuraukset: Kaikki negatiivinen on pinnalla eikä mistään positiivisesta ole tietoakaan. Pakkoliitosten pelko todellisuudessa on olematon, sillä seuraavassa valtioneuvostossa ei ole pakkoliitoksen tekijöitä.. Smör oss på världens Åbo suokeksi voi meitä maailman turuilla.

Palataan kun tiedetään enemmän.

Aamu30.8.2013  on iltaa viisaampi ja entistä karumpi

  • Helpot uudistuskeinot on jo käytetty. Esimerkiksi helpot kuntaliitokset on jo tehty menneinä vuosina. Kunnallispalveluja voidaan tällä saralla tehostaa enää vaikeilla liitoksilla.SDP:n jäsenviesti.

Helpot uudistukset ovat osoittaneet, ettei kaivattuja hyötyjä saada. Miten siten voidaan uskoa niitä tulevan jatkossa. Talouden ja politiikan lukutaito on rämettynyt. Sentään viisi kansanedustajaa oli ryhmässä ryhdissään.
Kysynkin, eikö nyt olisi ollut aika saada kunnallinen pääomavero läpi, kun kerran jouduttiin luopumaan periaatteellisesti merkittävästä lähidemokratiaa kunnioittavasta kannasta Taas taidettiin ryypätä yksi fataali. Jääräpäisyys ja jämäkkyys ovat eri asioita.

Pakkoliitosta eivät perustelu linkin kautta kommentteja antanee. Toivottavasti edes hävettää. Pää-äänenkannattajassamme Demokraatissa uutisoidaan: Hallitus teki sen minkä piti:

  • Rakenneohjelman arvoa lisää, että sen on tuottanut laajapohjainen hallitus. Demarikädenjälkikin siitä selvästi erottuu, muiden muassa työllistymistä helpottavista päätöksistä. Samoin esimerkiksi asuntotuotantoa vauhdittavat toimet, syrjäytymisen ehkäisyyn tähtäävä oppivelvollisuusiän nosto ja terveydenhuollon monikanavaisuuden vähentäminen ovat SDP:n jo pitkään esille nostamia asioita.
Pari Ylen haastattelemaa talousasiantuntijaa näkevät mahdollisuuksia:

Tämä testataan lähiaikoina sitten käytännössä, mutta pidetään peukkuja, sillä jos ei tässäkään onnistuta, silloin kaikki vaivaa ja vääryys on ollut turhaa.
 
Tietenkin kysymys viime kädessä on sisällöstä, eli miten pakkoliitoksia ja millä edellytyksillä voidaan ajaa.
Esimerkiksi meidän nurkilla hyvässä mallissa ollut selvitystyö voi kohdata henkisiä vaikeuksia pakkopelosta johtuen. Toisaalta voisi ajatella niinkin, että eihän säännöt eivät edes lait saa olla järkevien päätösten esteenä. Yritän tässä asennoitua siten, että kaikissa olosuhteissa sittenkin hiljaista järjen ääntä kuullaan, kun sitä jaksaa ylläpitää.
Turkulaisilla on aivan erityinen vastuu. Nyt jos koska tarvitaan malttia . Ilmarinta on myrkkyä ja ylenkatse tappaa iduilla olevan kasvun.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!