Vilho Laaksonen 90 vuotta tänään

JennyjaVilho11012013022.JPG

SUURI JUHLAPÄIVÄ!

Vilho Laaksonen on ollut Naantalin Työväenyhdistyksen jäsenenä 1.1.1945 alkaen siis kohta 69 vuotta. Häntä pidempään ei ole kukaan muu koskaan ollut jäsenenämme Naantalin Työväenyhdistyksen 119 vuoden historia aikana. Se on ihme ja kumma. Vaikuttavan pitkä kaari - Kaarisillan rakentaminen on ollut ja on ollut Laaksosen Villen elämän tapa.

Ja Jumala sanoi: "Toisille annan toiset askareet,
vaan sinulta, lapseni, tahdon, että kaarisillan teet.
Sillä kaikilla ihmisillä on niin ikävää päällä maan,
ja kaarisillalle tulevat he ahdistuksessaan.
Aale Tynni

Sodan pauhuista maamme jälleen rakennuksen arkeen ja sosialidemokraattiseen liikkeeseen Ville liittyi silloin kuin se vaikeinta ollut oli.  Se on vaatinut rohkeutta ja uskoa. Sitä ihailemme ja kunnioitamme. Ja siitä kiitämme.

Minä muistan Vilhon Naantalin Työväentalolta ja varhain opin tunnistamaan hänet myös kuljettamansa pulla-auton kuljettajaan siksi, että hän morjensti meitä pieniä. ystävällinen huomaavaisuus kaikkia kohtaan on sellainen ominaisuus, että hänestä pitkäaikaista toveria voi aiheesta kutsua sydämen herrasmieheksi.
Vastuuntunto omasta elämästä, lähimmäisistä huolehtiminen ja yhteisiin ponnistuksiin kuten talkoisiin pyyteettömästi osallistuminen numeroa tekemättä on Villen tapa osallistua.

Pahaa sanaa ei Villen suusta ole kuultu. Hänestä puhuvat kaikki hymy huulilla hyvää. Villen toimintaa ja ystävällistä olemusta seurannut poikamme piti puistomiehen ammattia pitkään omana tavoitteenaan.

Vilhon suurena onnena on ollut pitkä ja onnellinen avioliitto  - tosin vähän lyhyempi kuin NTY:n jäsenyys vain 66 vuotta – Jennyn kanssa. Se on korkean iän salaisuus. Hoiva ja rakkaus ja uudet tavoitteet pitävät vakavia sairauksia läpikäyneen Villen kotonaan Meri Naantalissa.
Hyvinvointiyhteiskuntamme rakentajat Jenny ja Vilho ovat esimerkki siitä, että itsestään huolehtiminen on edelleen jo kaiken tehneiden kunnia-asiana. Siinä kestävyysvajeet kalpenevat.

Lakkia nostaen ja syvään kumartaen sekä Jennyä kiittäen toivotamme päivänsankarille onnea ja voimia kohti ensi kevään rippijuhlia ja sitten toivomme näkevämme hänet yhdistyksemme 120-vuotisjuhlilla.

Ps. Kaunis kiitos ja komea kuva meidän jäsenyyden kestoennätyksen saavuttaneesta syntymäpäiväsankarista Vilho Laaksosesta tässä.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!