Sirpa Hagsberg:Asuntomessut Naantaliin 2022:Naantaliin uutta sykettä, joka kantaa pitkälle.

HagsbergSirpa.jpg

Maailma on muuttunut eikä omakotitontteja enää revitä käsistä, mutta niitä pitää olla tarjolla ja fiksuilla ratkaisuilla niitä saadaan tarjolle monipuolisesti eripuolilta Naantalia.  Tähän tarkoitukseen asuntomessut tuovat lisäarvoa.

Se on yksi peruste tukea yritystä asuntomessujen saamiseksi Naantaliin.

Asuntomessuilla ja vielä vähemmän ns. vaihtoehtomallilla ei ratkaista Naantalin asunto-ongelmaa; se jätettiin ratkaisematta, kun Manner-Naantalin osayleiskaavatyön yhteydessä ei hyväksytty meidän ehdottamaamme keskustaan ja joukkoliikenteeseen tukeutuvaa Maijamäki - Kalevanniemen alueen asuntorakentamisehdotusta. Luonnonmaan asukaskiintiön saavuttaminen edellyttää asuntomessualueen lisäksi myös vaihtoehtomallin toteutumista.

On esitetty näkemyksiä, että asuntomessut seisauttaisi kaiken muun kaupunkisuunnittelun tuleviksi vuosiksi ja kuivattaisi kaupungin kassan; huonoimmassakin tapauksessa koko homman kustannukset on hoidettavissa viime vuoden ylijäämällä. Investointihan on kaikilta osin kertaluontoinen rahoituskuluja lukuun ottamatta. Kunnallistekniikkaan tai maanhankintaan laitettujen rahojen emme katso koskaan menevän hukkaan.

Kaupungin talous on vakaalla pohjalla. Viime valtuustokaudella tehty mittava siivous-, ateria- ja kiinteistönhoidon selvitystyön jälkeen toimintoja on järkeistetty ja työtä kehitetty ja on saavutettu myös säästöjä. Tulospalkkiojärjestelmän käyttöönotto kannustaa kehittämään omaa työtä. Naantalin koulu- ja päiväkotiverkkoselvitystyön lopullinen versio on jo tulossa lautakunnan käsittelyn. Näilläkin ratkaisuilla on tärkeä merkitys kaupunkirakenteeseen ja asumiseen tulevaisuudessa.

Sitoudumme työskentelemään sen eteen, että hanke etenee mahdollisimman kustannustehokkaasti ja että tonttimyynti menestyisi. Nyt hankkeen epäilijät tuijottavat tiukasti tämän hetkisen arvion mukaisiin kuluihin, laskelmiin ja käyriin. Katsomme, että näin laajassa projektissa on mahdollisuudet luovempiinkin toteutuksiin, jotka olisivat taloudellisesti kestävät.

Terveydenhuollon ammattilaisena en voi käsittää, ettei esim. asuntomessualueen venesatamaa voisi toteuttaa ja ylläpitää yksityisin varoin, kun samalla maassa valmistellaan sote - uudistusta, jossa terveyskeskukset ollaan yhtiöittämässä ja voitonhakuiset yksityiset yritykset valtaavat herkkää alaa.

Asuntomessuhankkeessa on paljon sellaisia elementtejä, jolle ei edes ole hintalappua. Jotain uutta pitää saada ja uskaltaa. Asuntomessuorganisaation ja muiden ammattilaisten yhteistyöllä saamme Naantaliin uutta sykettä, joka kantaa pitkälle.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!